Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne1,01,09
Mikrobiologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,018
laboratoriapraktyczne2,02,018
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne3,01,018
Systematyka organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne3,01,018
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,09
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0403
lektoratpraktyczne2,02,0404
lektoratpraktyczne3,02,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0403
lektoratpraktyczne2,02,0404
lektoratpraktyczne3,02,0405

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,094
wykładyaudytoryjne1,01,094
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,094
wykładyaudytoryjne1,01,094
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne1,01,094
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriaaudytoryjne1,01,094