Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | zaliczenie | 6,0 | praktyki | praktyczne | 6,0 | 0,0 | 6 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mikrobiologia żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Budowa ustroju ludzkiego | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 45 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowych | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Podstawy technologii mięsa | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Żywienie człowieka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,1 | 15 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |