Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana z uz (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka laboratoryjna - 4 tygodniezaliczenie4,0praktykipraktyczne4,04,04

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,015
Specjalistyczne techniki mikroskopowezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,030
Wykorzystanie inżynierii genetycznej w naukach rolniczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie bhpzaliczenie0,0konwersatoriaaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin2,0lektorataudytoryjne1,01,0152
lektorataudytoryjne2,01,0303
2 Język obcy (niemiecki)egzamin2,0lektorataudytoryjne1,01,0152
lektorataudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Przedmiot humanistyczno - społecznyzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
2 Toksykologia szczegółowazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,01,0152
2 Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,0152
laboratoriapraktyczne2,01,0302
2 Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0152
laboratoriapraktyczne2,01,0302

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne technologie w przetwórstwie żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0152
laboratoriapraktyczne2,02,0302
2 Postępy w biotechnologii przemysłu spożywczegozaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0152
laboratoriapraktyczne2,02,0302