Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)
specjalność: Zielarstwo

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia roślin ogrodniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,30,720
wykładyaudytoryjne0,70,710
Hodowla roślin ogrodniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,01,015
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Rozmnażanie in vitro roślin ogrodniczychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,00,720
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,310

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Rośliny przyprawowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,030

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-technicznezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zielenizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,80,8207
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,20,257

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Tereny zieleni - historia i projektowaniezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,70,7157
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,357
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejscazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0157

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,40,4107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,357
laboratoriapraktyczne0,30,257
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,257
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107
wykładyaudytoryjne0,50,557

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,257
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107
wykładyaudytoryjne0,50,557
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,40,4107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,357
laboratoriapraktyczne0,30,257

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Uprawy sadownicze pod osłonamizaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,7107
wykładyaudytoryjne1,31,3207
2 Sterowane uprawy sadowniczezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,31,3207
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,7107