Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,515
Bioinformatykaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,71,030
wykładyaudytoryjne1,31,015
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,030
Planowanie i analiza eksperymentuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Podstawy współczesnej mikroskopiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,030
Pracownia magisterskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,030
Procedury ochrony własności intelektualnej i przemysłowej w biotechnologiizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,515
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,210
wykładyaudytoryjne0,50,310

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Endo- i egzogenne antyoksydanty w żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,71,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,31,0151
2 Enzymatyczna modyfikacja żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5151
wykładyaudytoryjne1,50,5151
3 Mikroorganizmy w produkcji żywności prozdrowotnej i ekologicznejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5151
wykładyaudytoryjne1,50,5151

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Markery genetyczne jakości żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5151
wykładyaudytoryjne1,50,5151
2 Opakowania i systemy pakującezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0151
wykładyaudytoryjne1,51,0151
3 Selekcja zwierząt wspomagana markerami, a jakość pozyskiwanych produktówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5151
wykładyaudytoryjne1,50,5151

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskizaliczenie1,0laboratoriapraktyczne3,01,0301
laboratoriapraktyczne1,00,5152
2 Język niemieckizaliczenie1,0laboratoriapraktyczne3,01,0301
laboratoriapraktyczne1,01,0152

Blok obieralny 8 - do wybrania 3 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151
2 Etyka biznesuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151
3 Etyka zawodowazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151
4 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151
5 Lobbing w życiu publicznymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151
6 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,0151