Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Pracownia magisterska | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 20 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 3,0 | seminaria | audytoryjne | 3,0 | 1,5 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Genomika i transkryptomika | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,0 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 8 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywności | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 | |||
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energii | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 6 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 |