Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Pracownia magisterskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,020
Seminarium magisterskiezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne3,01,530

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Genomika i transkryptomikazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,07
wykładyaudytoryjne1,51,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,57
wykładyaudytoryjne1,01,08
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energiizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,54

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083
2 Ochrona produktów tradycyjnych oraz regionalnych w UEzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083
3 Opakowania i systemy pakującezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083
4 Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083
2 Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083
3 Substancje niepożądane w paszach i żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,073
wykładyaudytoryjne1,51,083