Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Opakowania do żywności i systemy pakujące | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 13 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Fizjologia człowieka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 33 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Podstawy rachunkowości małych firm | zaliczenie | 4,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 | |||
Podstawy technologii gastronomicznej | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 26 | |||
Podstawy technologii roślinnej | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 26 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 | |||
Żywienie człowieka | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |