Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Fizjologia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,033
laboratoriapraktyczne4,02,045
Podstawy rachunkowości małych firmzaliczenie4,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Podstawy technologii gastronomicznejzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026
Podstawy technologii roślinnejegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Żywienie człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,035
wykładyaudytoryjne3,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
2 Suplementy diety i preparaty dietetycznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowaniazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
4 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
5 Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135