Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (S2)
specjalność: Agroturystyka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy prawa patentowegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
Praca magisterskazaliczenie7,0praca dyplomowapraktyczne7,00,003
Seminarium magisterskiezaliczenie8,0seminariaaudytoryjne2,00,0151
seminariaaudytoryjne4,00,0152
seminariaaudytoryjne2,00,0303
Warsztaty naukowezaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,0152
laboratoriapraktyczne3,00,0103

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka specjalistycznazaliczenie5,0praktykipraktyczne5,00,041

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Metody badań na zwierzętachzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,0151
laboratoriapraktyczne1,00,0151
wykładyaudytoryjne1,00,0201

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Biotechniki rozroduzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,5151
wykładyaudytoryjne1,00,6201
Chów zwierząt w gospodarstwach ekologicznych i agroturystycznychzaliczenie5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,51,5201
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,51,5202
Diagnostyka genetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0153
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętamizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,7201
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0303
wykładyaudytoryjne2,02,0353
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,0303
Planowanie i organizacja pracy hodowlanejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5151
wykładyaudytoryjne1,00,6201
Zagospodarowanie użytków zielonychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,0152
wykładyaudytoryjne1,00,0202

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Agroturystykazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,02,0352
Architektura krajobrazuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0302
Dietetyka w żywieniu człowiekazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
Etologia zwierząt gospodarskichzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0202
Informatyka w turystycezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
Ochrona przyrody i krajoznawstwozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0302
Organizacja gospodarstw agroturystycznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0202
Prawo w turystycezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
Profilaktyka chorób środowiskowych i odzwierzęcychzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,02,0352
Rachunkowość i finanse w gospodarstwie agroturystycznymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 1 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Historia genetyki i biologii molekularnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,7151
2 Historia udomowienia zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
3 Metabolizm informacyjnyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
4 Pies i jego rola w społeczeństwiezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 2 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Atrakcje turystyczne Polski Północno-Zachodniejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Podstawy etnografii, budownictwa wiejskiego i architektury wnętrzzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
3 Rola zwierząt w gospodarce wczesnośredniowiecznego Pomorza Zachodniegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
4 Rolnictwo ekologicznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 3 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Akwarystykazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Hodowla i chów zwierzą amatorskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
3 Hodowla zachowawcza zwierząt gospodarskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
4 Wędkarstwozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Mikrobiologia produktów spożywczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5153
wykładyaudytoryjne1,51,5153
3 Przetwórstwo i podstawy techniki gastronomicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Towaroznawcza ocena żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apiterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
2 Hipoterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
3 Podstawy kyno- i felinoterapiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
4 Wykorzystanie zwierząt w rekreacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Amatorski chów zwierząt futerkowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
2 Organizacja wystaw i pokazów konizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
3 Organizacja wystaw i pokazów zwierząt amatorskichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
4 Organizacja, zarządzanie i marketing w agroturystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chów i hodowla gołębizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Chów i hodowla ptaków ozdobnychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
3 Chów strusi i emuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Techniki przetwarzania pierzazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne3,00,0301
laboratoriapraktyczne1,00,0152
2 Język francuskizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne3,00,0301
laboratoriapraktyczne1,00,0152
3 Język niemieckizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne3,00,0301
laboratoriapraktyczne1,00,0152