Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (S2)
specjalność: Agroturystyka
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Podstawy prawa patentowego | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
Praca magisterska | zaliczenie | 7,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 7,0 | 0,0 | 0 | 3 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 8,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 0,0 | 15 | 1 |
seminaria | audytoryjne | 4,0 | 0,0 | 15 | 2 | |||
seminaria | audytoryjne | 2,0 | 0,0 | 30 | 3 | |||
Warsztaty naukowe | zaliczenie | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,0 | 15 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,0 | 10 | 3 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka specjalistyczna | zaliczenie | 5,0 | praktyki | praktyczne | 5,0 | 0,0 | 4 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Metody badań na zwierzętach | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,0 | 15 | 1 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 20 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Biotechniki rozrodu | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,5 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 20 | 1 | |||
Chów zwierząt w gospodarstwach ekologicznych i agroturystycznych | zaliczenie | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,5 | 20 | 1 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,5 | 20 | 2 | |||
Diagnostyka genetyczna | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 20 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętami | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 1 |
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwo | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 35 | 3 | |||
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,0 | 30 | 3 |
Planowanie i organizacja pracy hodowlanej | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 20 | 1 | |||
Zagospodarowanie użytków zielonych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 20 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Agroturystyka | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 35 | 2 | |||
Architektura krajobrazu | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Dietetyka w żywieniu człowieka | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Etologia zwierząt gospodarskich | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | 2 |
Informatyka w turystyce | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
Ochrona przyrody i krajoznawstwo | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Organizacja gospodarstw agroturystycznych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | 2 | |||
Prawo w turystyce | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
Profilaktyka chorób środowiskowych i odzwierzęcych | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 35 | 2 | |||
Rachunkowość i finanse w gospodarstwie agroturystycznym | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |