Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (S2)
specjalność: Agroturystyka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praca magisterskazaliczenie7,0praca dyplomowapraktyczne7,00,00
Seminarium magisterskiezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,00,030
Warsztaty naukowezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,00,010

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Diagnostyka genetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,020
wykładyaudytoryjne1,01,015
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,030
wykładyaudytoryjne2,02,035
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetyka w żywieniu człowiekazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Prawo w turystycezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Mikrobiologia produktów spożywczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5153
wykładyaudytoryjne1,51,5153
3 Przetwórstwo i podstawy techniki gastronomicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Towaroznawcza ocena żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apiterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
2 Hipoterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
3 Podstawy kyno- i felinoterapiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
4 Wykorzystanie zwierząt w rekreacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Amatorski chów zwierząt futerkowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
2 Organizacja wystaw i pokazów konizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
3 Organizacja wystaw i pokazów zwierząt amatorskichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303
4 Organizacja, zarządzanie i marketing w agroturystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0303

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chów i hodowla gołębizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Chów i hodowla ptaków ozdobnychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
3 Chów strusi i emuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Techniki przetwarzania pierzazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153