Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Sylabus przedmiotu Logistyka w turystyce:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Towaroznawstwo
Forma studiów studia stacjonarne Poziom drugiego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta magister inżynier
Obszary studiów nauk społecznych, studiów inżynierskich
Profil ogólnoakademicki
Moduł
Przedmiot Logistyka w turystyce
Specjalność usługi turystyczne
Jednostka prowadząca Katedra Towaroznawstwa, Oceny Jakości, Inżynierii Procesowej i Żywienia Człowieka
Nauczyciel odpowiedzialny Marek Szczygielski <Marek.Szczygielski@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 2,0 ECTS (formy) 2,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język polski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
laboratoriaL2 26 1,00,50zaliczenie
wykładyW2 15 1,00,50zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Podstawowa wiedza z dziedziny makro- i mikroekonomii oraz zarządzania, produkcji, zaopatrzenia i dystrybucji

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Nabycie przez studenta wiedzy i kompetencji niezbędnej przy organizacji, zarządzaniu przedsiębiorstwa turystycznego ze szczególnym wykorzystaniu logistyki

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
laboratoria
T-L-1Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie turystycznym4
T-L-2Modele zarządzania logistyką w różnych przedsiębiorstwach4
T-L-3Systemy logistyczne4
T-L-4Identyfikacja kosztów logistycznych4
T-L-5Wybrane obszary zastosowania logistyki4
T-L-6Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych6
26
wykłady
T-W-1Logistyka jako dziedzina wiedzy2
T-W-2Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie2
T-W-3Modele zarządzania logistyką2
T-W-4Systemy logistyczne2
T-W-5Identyfikacja kosztów logistycznych2
T-W-6Wybrane obszary zastosowania logistyki3
T-W-7Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych2
15

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
laboratoria
A-L-1uczestnictwo w zajęciach26
A-L-2Studiowanie literatury2
A-L-3Przygotowanie do zaliczenia2
30
wykłady
A-W-1uczestnictwo w zajęciach15
A-W-2Studiowanie literatury fachowej5
A-W-3Konsultacje4
A-W-4Przygotowanie do zaliczenia6
30

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Wykład informacyjny
M-2Dyskusja na ćwiczeniach i prezentacje multimedialne

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: Kolokwium sprawdzające i zaliczeniowe

Zamierzone efekty kształcenia - wiedza

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
TOW_2A_B11ut_W01
Student ma poszerzona wiedzę z logistyki przydatną w usługach turystycznych
TOW_2A_W05, TOW_2A_W13, TOW_2A_W16S2A_W01, S2A_W02, S2A_W05, S2A_W06, S2A_W07, S2A_W09, S2A_W10, S2A_W11InzA2_W02, InzA2_W03, InzA2_W04, InzA2_W05C-1T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4, T-W-5, T-W-6, T-W-7, T-L-1, T-L-2, T-L-3, T-L-4, T-L-5, T-L-6M-1, M-2S-1

Zamierzone efekty kształcenia - umiejętności

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
TOW_2A_B11ut_U01
Student potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę z logistyki do praktycznego optymalizowania łańcucha usług turystycznych
TOW_2A_U03, TOW_2A_U05, TOW_2A_U07, TOW_2A_U09, TOW_2A_U10, TOW_2A_U14S2A_U01, S2A_U02, S2A_U03, S2A_U04, S2A_U05, S2A_U06, S2A_U07, S2A_U08, S2A_U09, S2A_U10, S2A_U11InzA2_U01, InzA2_U02, InzA2_U03, InzA2_U04, InzA2_U05, InzA2_U06, InzA2_U08C-1T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4, T-W-5, T-W-6, T-W-7, T-L-1, T-L-2, T-L-3, T-L-4, T-L-5, T-L-6M-1, M-2S-1

Zamierzone efekty kształcenia - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
TOW_2A_B11ut_K01
Student ma świadomość wartości nabytej wiedzy ze logistyki i potrzeby jej dalszego pogłębiana oraz postepuje w dziłalności turystycznej zgodnie z jej zasadami
TOW_2A_K01, TOW_2A_K02, TOW_2A_K08S2A_K01, S2A_K03, S2A_K04, S2A_K05, S2A_K06, S2A_K07InzA2_K02C-1T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4, T-W-5, T-W-6, T-W-7, T-L-1, T-L-2, T-L-3, T-L-4, T-L-5, T-L-6M-1, M-2S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
TOW_2A_B11ut_W01
Student ma poszerzona wiedzę z logistyki przydatną w usługach turystycznych
2,0
3,0Student ma poszerzona wiedzę z logistyki przydatną w usługach turystycznych w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
TOW_2A_B11ut_U01
Student potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę z logistyki do praktycznego optymalizowania łańcucha usług turystycznych
2,0
3,0Student potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę z logistyki do praktycznego optymalizowania łańcucha usług turystycznych w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
TOW_2A_B11ut_K01
Student ma świadomość wartości nabytej wiedzy ze logistyki i potrzeby jej dalszego pogłębiana oraz postepuje w dziłalności turystycznej zgodnie z jej zasadami
2,0
3,0Student ma świadomość wartości nabytej wiedzy ze logistyki i potrzeby jej dalszego pogłębiana oraz postepuje w dziłalności turystycznej zgodnie z jej zasadami w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. S.Abt, Woźniak H., Podstawy logistyki, Wyd. Stella Maris., Gdańsk, 1993
  2. P. Blaik, Logistyka, PWE, Warszawa, 2004
  3. H.Ch. Pfohl, Zarządzanie logistyką, Biblioteka Logistyka, Poznań, 1998

Literatura dodatkowa

  1. E. Gołemska, Kompedium wiedzy o logistyce, Wydawnictwo Naukowe PWN, Poznań, 2002

Treści programowe - laboratoria

KODTreść programowaGodziny
T-L-1Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie turystycznym4
T-L-2Modele zarządzania logistyką w różnych przedsiębiorstwach4
T-L-3Systemy logistyczne4
T-L-4Identyfikacja kosztów logistycznych4
T-L-5Wybrane obszary zastosowania logistyki4
T-L-6Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych6
26

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Logistyka jako dziedzina wiedzy2
T-W-2Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie2
T-W-3Modele zarządzania logistyką2
T-W-4Systemy logistyczne2
T-W-5Identyfikacja kosztów logistycznych2
T-W-6Wybrane obszary zastosowania logistyki3
T-W-7Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych2
15

Formy aktywności - laboratoria

KODForma aktywnościGodziny
A-L-1uczestnictwo w zajęciach26
A-L-2Studiowanie literatury2
A-L-3Przygotowanie do zaliczenia2
30
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1uczestnictwo w zajęciach15
A-W-2Studiowanie literatury fachowej5
A-W-3Konsultacje4
A-W-4Przygotowanie do zaliczenia6
30
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaTOW_2A_B11ut_W01Student ma poszerzona wiedzę z logistyki przydatną w usługach turystycznych
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówTOW_2A_W05Ma poszerzoną wiedzę z zakresu wpływu surowców i procesu technologicznego na jakość i bezpieczeństwo produktu.
TOW_2A_W13Ma pogłębioną wiedzę na temat wybranych metod i narzędzi opisu, w tym techniki pozyskiwania danych, a także modelowania struktur i procesów w nich zachodzących oraz identyfikowania rządzących nimi prawidłowości.
TOW_2A_W16Zna zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości wykorzystujących wiedzę z zakresu dziedzin nauki i dyscyplin naukowych właściwych dla studiowanego kierunku studiów - Towaroznawstwo.
Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaS2A_W01ma rozszerzoną wiedzę o charakterze nauk społecznych, ich miejscu w systemie nauk i relacjach do innych nauk
S2A_W02ma rozszerzoną wiedzę o różnych rodzajach struktur i instytucji społecznych oraz pogłębioną w odniesieniu do wybranych struktur i instytucji społecznych
S2A_W05ma rozszerzoną wiedzę o człowieku jako twórcy kultury, pogłębioną w odniesieniu do wybranych obszarów aktywności człowieka
S2A_W06zna w sposób pogłębiony wybrane metody i narzędzia opisu, w tym techniki pozyskiwania danych oraz modelowania struktur społecznych i procesów w nich zachodzących, a także identyfikowania rządzących nimi prawidłowości
S2A_W07ma pogłębioną wiedzę na temat wybranych systemów norm i reguł (prawnych, organizacyjnych, zawodowych, moralnych, etycznych) organizujących struktury i instytucje społeczne i rządzących nimi prawidłowościach oraz o ich źródłach, naturze, zmianach i sposobach działania
S2A_W09ma pogłębioną wiedzę o poglądach na temat wybranych struktur i instytucji społecznych lub wybranych kategorii więzi społecznych i o ich historycznej ewolucji
S2A_W10zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego oraz konieczność zarządzania zasobami własności intelektualnej
S2A_W11zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, wykorzystującej wiedzę z zakresu dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów
Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraInzA2_W02zna podstawowe metody, techniki, narzędzia i materiały stosowane przy rozwiązywaniu prostych zadań inżynierskich z zakresu studiowanego kierunku studiów
InzA2_W03ma podstawową wiedzę niezbędną do rozumienia społecznych, ekonomicznych, prawnych i innych uwarunkowań działalności inżynierskiej
InzA2_W04ma podstawową wiedzę dotyczącą zarządzania, w tym zarządzania jakością, i prowadzenia działalności gospodarczej
InzA2_W05zna typowe technologie inżynierskie w zakresie studiowanego kierunku studiów
Cel przedmiotuC-1Nabycie przez studenta wiedzy i kompetencji niezbędnej przy organizacji, zarządzaniu przedsiębiorstwa turystycznego ze szczególnym wykorzystaniu logistyki
Treści programoweT-W-1Logistyka jako dziedzina wiedzy
T-W-2Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie
T-W-3Modele zarządzania logistyką
T-W-4Systemy logistyczne
T-W-5Identyfikacja kosztów logistycznych
T-W-6Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-W-7Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
T-L-1Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie turystycznym
T-L-2Modele zarządzania logistyką w różnych przedsiębiorstwach
T-L-3Systemy logistyczne
T-L-4Identyfikacja kosztów logistycznych
T-L-5Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-L-6Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
Metody nauczaniaM-1Wykład informacyjny
M-2Dyskusja na ćwiczeniach i prezentacje multimedialne
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Kolokwium sprawdzające i zaliczeniowe
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student ma poszerzona wiedzę z logistyki przydatną w usługach turystycznych w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaTOW_2A_B11ut_U01Student potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę z logistyki do praktycznego optymalizowania łańcucha usług turystycznych
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówTOW_2A_U03Potrafi właściwie analizować przyczyny i przebieg procesów i zjawisk społecznych związanych z jakością i bezpieczeństwem surowców i produktów. Potrafi stawiać hipotezy badawcze i je weryfikować.
TOW_2A_U05Posiada umiejętność wykorzystania zdobytej wiedzy w różnych zakresach i formach dla potrzeb organizacji przedsiębiorstw, usług z uwzględnieniem cyklu życia produktu.
TOW_2A_U07Potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę do samodzielnej organizacji usług turystycznych i hotelarskich z uwzględnieniem współpracy z kontrahentami zagranicznymi.
TOW_2A_U09Potrafi umiejętnie wykorzystać zdobytą poszerzoną wiedzę z dziedziny towaroznawstwa w różnych zakresach i formach znajdując, rozumiejąc, analizując i wykorzystując potrzebne informacje.
TOW_2A_U10Posiada pogłębioną umiejętność przygotowania opracowań pisemnych w języku polskim i języku obcym, uznawanym za podstawowy dla dziedzin nauki, dyscyplin naukowych właściwych dla kierunku Towaroznawstwo lub w obszarze leżącym na pograniczu różnych dyscyplin naukowych.
TOW_2A_U14Wykazuje znajomość słabych i mocnych stron zaawansowanych działań rozwiązujących zaistniałe problemy zawodowe wykorzystując zdobyte przygotowanie inżynierskie.
Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaS2A_U01potrafi prawidłowo interpretować i wyjaśniać zjawiska społeczne oraz wzajemne relacje między zjawiskami społecznymi
S2A_U02potrafi wykorzystać wiedzę teoretyczną do opisu i analizowania przyczyn i przebiegu procesów i zjawisk społecznych oraz potrafi formułować własne opinie i dobierać krytycznie dane i metody analiz
S2A_U03potrafi właściwie analizować przyczyny i przebieg procesów i zjawisk społecznych, formułować własne opinie na ten temat oraz stawiać proste hipotezy badawcze i je weryfikować
S2A_U04potrafi prognozować i modelować złożone procesy społeczne obejmujące zjawiska z różnych obszarów życia społecznego z wykorzystaniem zaawansowanych metod i narzędzi w zakresie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów
S2A_U05sprawnie posługuje się systemami normatywnymi, normami i regułami (prawnymi, zawodowymi, etycznymi) albo potrafi posługiwać się nimi w celu rozwiązywania konkretnych problemów, ma rozszerzoną umiejętność w odniesieniu do wybranej kategorii więzi społecznych lub wybranego rodzaju norm
S2A_U06posiada umiejętność wykorzystania zdobytej wiedzy w różnych zakresach i formach, rozszerzoną o krytyczną analizę skuteczności i przydatności stosowanej wiedzy
S2A_U07posiada umiejętność samodzielnego proponowania rozwiązań konkretnego problemu i przeprowadzenia procedury podjęcia rozstrzygnięć, w tym zakresie
S2A_U08posiada umiejętność rozumienia i analizowania zjawisk społecznych, rozszerzoną o umiejętność pogłębionej teoretycznie oceny tych zjawisk w wybranych obszarach, z zastosowaniem metody badawczej
S2A_U09posiada pogłębioną umiejętność przygotowania różnych prac pisemnych w języku polskim i języku obcym, uznawanym za podstawowy dla dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów lub w obszarze leżącym na pograniczu różnych dyscyplin naukowych
S2A_U10posiada pogłębioną umiejętność przygotowywania wystąpień ustnych w języku polskim i języku obcym, w zakresie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów lub w obszarze leżącym na pograniczu różnych dyscyplin naukowych
S2A_U11ma umiejętności językowe w zakresie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów, zgodne z wymaganiami określonymi dla poziomu B2+ Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego
Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraInzA2_U01potrafi planować i przeprowadzać eksperymenty, w tym pomiary i symulacje komputerowe, interpretować uzyskane wyniki i wyciągać wnioski
InzA2_U02potrafi wykorzystać do formułowania i rozwiązywania zadań inżynierskich metody analityczne, symulacyjne oraz eksperymentalne
InzA2_U03potrafi - przy formułowaniu i rozwiązywaniu zadań inżynierskich - dostrzegać ich aspekty systemowe i pozatechniczne
InzA2_U04potrafi dokonać wstępnej analizy ekonomicznej podejmowanych działań inżynierskich
InzA2_U05potrafi dokonać krytycznej analizy sposobu funkcjonowania i ocenić - zwłaszcza w powiązaniu ze studiowanym kierunkiem studiów - istniejące rozwiązania techniczne, w szczególności urządzenia, obiekty, systemy, procesy, usługi
InzA2_U06potrafi dokonać identyfikacji i sformułować specyfikację prostych zadań inżynierskich o charakterze praktycznym, charakterystycznych dla studiowanego kierunku studiów
InzA2_U08potrafi - zgodnie z zadaną specyfikacją - zaprojektować proste urządzenie, obiekt, system lub proces, typowe dla studiowanego kierunku studiów, używając właściwych metod, technik i narzędzi
Cel przedmiotuC-1Nabycie przez studenta wiedzy i kompetencji niezbędnej przy organizacji, zarządzaniu przedsiębiorstwa turystycznego ze szczególnym wykorzystaniu logistyki
Treści programoweT-W-1Logistyka jako dziedzina wiedzy
T-W-2Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie
T-W-3Modele zarządzania logistyką
T-W-4Systemy logistyczne
T-W-5Identyfikacja kosztów logistycznych
T-W-6Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-W-7Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
T-L-1Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie turystycznym
T-L-2Modele zarządzania logistyką w różnych przedsiębiorstwach
T-L-3Systemy logistyczne
T-L-4Identyfikacja kosztów logistycznych
T-L-5Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-L-6Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
Metody nauczaniaM-1Wykład informacyjny
M-2Dyskusja na ćwiczeniach i prezentacje multimedialne
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Kolokwium sprawdzające i zaliczeniowe
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę z logistyki do praktycznego optymalizowania łańcucha usług turystycznych w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaTOW_2A_B11ut_K01Student ma świadomość wartości nabytej wiedzy ze logistyki i potrzeby jej dalszego pogłębiana oraz postepuje w dziłalności turystycznej zgodnie z jej zasadami
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówTOW_2A_K01Postępuje zgodnie z zasadami nabytej wiedzy i umiejętności. Rozumie potrzebę uczenia się przez całe życie, potrafi inspirować i organizować proces uczenia się innych osób.
TOW_2A_K02Jest świadomy swoich wartości i celów, potrafi myśleć i działać w sposób kreatywny i przedsiębiorczy.
TOW_2A_K08Wie jak planować i realizować swój własny rozwój; potrafi ocenić swoje mocne i słabe strony. Ma świadomość potrzeby dalszego kształcenia i wyznaczania kierunków własnego rozwoju.
Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaS2A_K01rozumie potrzebę uczenia się przez całe życie, potrafi inspirować i organizować proces uczenia się innych osób
S2A_K03potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania
S2A_K04prawidłowo identyfikuje i rozstrzyga dylematy związane z wykonywaniem zawodu
S2A_K05umie uczestniczyć w przygotowaniu projektów społecznych i potrafi przewidywać wielokierunkowe skutki społeczne swej działalności
S2A_K06potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności, rozszerzone o wymiar interdyscyplinarny
S2A_K07potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy
Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraInzA2_K02potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy
Cel przedmiotuC-1Nabycie przez studenta wiedzy i kompetencji niezbędnej przy organizacji, zarządzaniu przedsiębiorstwa turystycznego ze szczególnym wykorzystaniu logistyki
Treści programoweT-W-1Logistyka jako dziedzina wiedzy
T-W-2Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie
T-W-3Modele zarządzania logistyką
T-W-4Systemy logistyczne
T-W-5Identyfikacja kosztów logistycznych
T-W-6Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-W-7Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
T-L-1Organizacja logistyki w przedsiębiorstwie turystycznym
T-L-2Modele zarządzania logistyką w różnych przedsiębiorstwach
T-L-3Systemy logistyczne
T-L-4Identyfikacja kosztów logistycznych
T-L-5Wybrane obszary zastosowania logistyki
T-L-6Logistyka w przedsiębiorstwach turystycznych
Metody nauczaniaM-1Wykład informacyjny
M-2Dyskusja na ćwiczeniach i prezentacje multimedialne
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Kolokwium sprawdzające i zaliczeniowe
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student ma świadomość wartości nabytej wiedzy ze logistyki i potrzeby jej dalszego pogłębiana oraz postepuje w dziłalności turystycznej zgodnie z jej zasadami w stopniu dostatecznym
3,5
4,0
4,5
5,0