Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,018

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Produkt w strategii przedsiębiorstwazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne2,01,016
Procedury celnezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo surowców roślinnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 GMOzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,02,0166
2 Metody molekularne w ocenie żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0166
laboratoriapraktyczne2,01,0166