Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,512
wykładyaudytoryjne1,00,36
Uwarunkowania zaleceń żywieniowych w różnych okresach życiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,512
wykładyaudytoryjne0,80,36

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,00,9202
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,00,9202

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,492
laboratoriapraktyczne1,00,492
2 Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,492

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Certyfikacja w produkcji rybackiej i przetwórstwie rybymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,492
2 Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,492
laboratoriapraktyczne1,00,492