Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy zarządzaniazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,26

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Entomologia stosowanaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,70,718
zajęcia terenowepraktyczne0,40,13
laboratoriapraktyczne0,90,26
Genetykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne1,00,512
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,26
wykładyaudytoryjne3,00,818
Mikrobiologiaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,50,818
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,49
laboratoriapraktyczne1,00,49
Projektowanie winnicegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,818
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,30,512
laboratoriapraktyczne0,70,26
Uprawa winorośli 1zaliczenie3,0zajęcia terenowepraktyczne1,70,512
wykładyaudytoryjne0,90,26
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,13

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zmiany klimatu i ich konsekwencjezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5124
2 Topoklimat i mikroklimatzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5124

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemia spożywczazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,494
2 Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,494