Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,00,720
Inżynieria enzymowazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,310
projektypraktyczne1,00,310
wykładyaudytoryjne1,00,515
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,515
laboratoriapraktyczne0,50,310
Praca dyplomowazaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,010,00
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,310
wykładyaudytoryjne0,50,310

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Markery genetyczne jakości żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
2 Selekcja zwierząt wspomagana markerami, a jakość pozyskiwanych produktówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,7154
3 Zasady uwalniania GMO do środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,7154