Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,510

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,030
Planowanie i analiza eksperymentuzaliczenie2,0projektypraktyczne1,00,715
wykładyaudytoryjne1,00,715

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia w hodowli zwierzątzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,035
wykładyaudytoryjne1,01,010
Biotechnologia w produkcji biopolimerówzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
Biotechnologia w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
Biotechnologia w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne1,51,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,55
laboratoriapraktyczne1,51,025
Hodowle tkankowe i komórkowe zwierzątegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,515
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiskaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,70,715
laboratoriapraktyczne1,30,715
Podstawy projektowania i rozwoju linii biotechnologicznych (w tym grafika inżynierska)zaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,020
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,020

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Endo- i egzogenne antyoksydanty w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,7151
2 Enzymatyczna modyfikacja żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5151
3 Enzymes in food product modificationzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5151
4 Mikroorganizmy w produkcji żywności prozdrowotnej i ekologicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,7151
wykładyaudytoryjne1,00,8151