Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Genomika i transkryptomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,48
laboratoriapraktyczne1,00,47
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,35
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,35
laboratoriapraktyczne2,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,35
Mikrobiologia żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,50,47
wykładyaudytoryjne1,50,48
Proteomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,45
laboratoriapraktyczne1,50,38
Seminarium magisterskiezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne3,00,515
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,48
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,35

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
3 Zasady uwalniania GMO do środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
3 Substancje niepożądane w paszach i żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
2 Nowoczesne metody produkcji stosowane w jajczarstwiezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
3 Nutriproteomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczna ocena żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Diagnostyka parazytologiczna w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
3 Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
4 Systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482