Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologiczne metody oceny stanu środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,515
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,515
Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,31,010
wykładyaudytoryjne1,71,015
Embriologia zwierzątzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
wykładyaudytoryjne0,50,515
Inżynieria enzymowazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,01,010
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,510
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiskaegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,31,010
wykładyaudytoryjne1,71,015
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
wykładyaudytoryjne0,50,515
Praca dyplomowazaliczenie11,0praca dyplomowapraktyczne11,00,00

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,51,0153
2 Nowoczesne metody produkcji stosowane w jajczarstwiezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5153
wykładyaudytoryjne1,50,5153
3 Nutriproteomikazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,51,0153

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczna ocena żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,51,0153
2 Diagnostyka parazytologiczna w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,51,0153
3 Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5153
wykładyaudytoryjne1,50,5153
4 Systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0153
wykładyaudytoryjne1,51,0153