Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratorium | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
Bioinformatyka | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,7 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,3 | 1,0 | 15 | |||
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologii | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Planowanie i analiza eksperymentu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy współczesnej mikroskopii | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Pracownia magisterska | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 |
Procedury ochrony własności intelektualnej i przemysłowej w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
Systemy zarządzania jakością w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 10 |