Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Budowa ustroju ludzkiegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,035
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne2,01,032
Podstawy technologii mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne3,01,033
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,032
wykładyaudytoryjne1,01,020

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biochemia żywieniazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
2 Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
3 Kuchnie świata - kultura żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
4 Leki i żywnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
5 Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134