Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek w procesie pracyprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Marketingprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok)przedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Technika mowy i emisja głosuprzedmiot wspólny2 / 3
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno-organizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomika i zarządzanieprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Analiza i ocena jakości żywnościprzedmiot wspólny
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Fizjologia żywieniaprzedmiot wspólny
Higiena i toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Inżynieria procesowaprzedmiot wspólny
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Nutrigenomika z elementami proteomikiprzedmiot wspólny
Ogólna technologia żywnościprzedmiot wspólny
Opakowania do żywności i systemy pakująceprzedmiot wspólny
Reologia żywnościprzedmiot wspólny
Akwakultura śródlądowatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Alergeny w żywnościprzedmiot wspólny5 / 1
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny5 / 2
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Aparatura przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie9 / 1
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 1
Biologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologia żywnościtechnologia i żywienie
Biotechnologia żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 2
Chłodnictwo i przechowalnictwotechnologia i żywienie
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Ekologiczny monitoring środowiska wodnegotechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 1
Ekstremofile w żywnościtechnologia i żywienie8 / 1
Fizjologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Genetyka i selekcja rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 3
Gospodarka rybacka na wodach otwartychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrobiologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrochemiatechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 1
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia i żywienie
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościprzedmiot wspólny5 / 3
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia i żywienie8 / 2
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 2
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 1
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia i żywienie7 / 1
Owoce morzatechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 2
Parazytologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy ekologii wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 3
Podstawy techniki połowówtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia i żywienie
Porty i statki rybackietechnologia żywności pochodzenia wodnego
Procesy membranowe technologii żywności.technologia żywności pochodzenia wodnego4 / 1
Projektowanie nowych produktów mięsnychtechnologia i żywienie7 / 2
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowejtechnologia i żywienie9 / 2
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychtechnologia i żywienie7 / 3
Przetwórstwo surowców drobiowychtechnologia i żywienie
Reometria żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 3
Surowce rybnetechnologia i żywienie
Surowce rzeźnetechnologia i żywienie
Systematyka rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia gastronomicznatechnologia i żywienie
Technologia gastronomicznatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia mięsatechnologia i żywienie
Technologia mleczarskatechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia produktów zbożowychtechnologia i żywienie
Technologia roślinnatechnologia i żywienie
Technologia rybnatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia rybnatechnologia i żywienie
Technologia spożywczych produktów fermentowanychtechnologia i żywienie
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego
Toksyny roślin i zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Towaroznawstwo używekprzedmiot wspólny6 / 3
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 4
Wodne organizmy użytkowetechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 4
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychtechnologia i żywienie8 / 3
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychtechnologia i żywienie7 / 4
Zabezpieczenie surowców rybnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia i żywienie8 / 4
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 4
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnatechnologia i żywienie9 / 3
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego4 / 2
Zanieczyszczenia i ochrona wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 2
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwietechnologia i żywienie9 / 4
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i żywienie7 / 5
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro Karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek w procesie pracyprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Marketingprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok)przedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Technika mowy i emisja głosuprzedmiot wspólny2 / 3
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno-organizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomika i zarządzanieprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Analiza i ocena jakości żywnościprzedmiot wspólny
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Fizjologia żywieniaprzedmiot wspólny
Higiena i toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Inżynieria procesowaprzedmiot wspólny
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Nutrigenomika z elementami proteomikiprzedmiot wspólny
Ogólna technologia żywnościprzedmiot wspólny
Opakowania do żywności i systemy pakująceprzedmiot wspólny
Reologia żywnościprzedmiot wspólny
Alergeny w żywnościprzedmiot wspólny5 / 1
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny5 / 2
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościprzedmiot wspólny5 / 3
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Toksyny roślin i zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Towaroznawstwo używekprzedmiot wspólny6 / 3
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro Karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia żywności pochodzenia wodnego

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Akwakultura śródlądowatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 1
Biologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologia żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 2
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Ekologiczny monitoring środowiska wodnegotechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 1
Fizjologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Genetyka i selekcja rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 3
Gospodarka rybacka na wodach otwartychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrobiologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrochemiatechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 1
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 2
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 1
Owoce morzatechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 2
Parazytologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy ekologii wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 3
Podstawy techniki połowówtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Porty i statki rybackietechnologia żywności pochodzenia wodnego
Procesy membranowe technologii żywności.technologia żywności pochodzenia wodnego4 / 1
Reometria żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 3
Systematyka rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia gastronomicznatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia produktów ubocznychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia rybnatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 4
Wodne organizmy użytkowetechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 4
Zabezpieczenie surowców rybnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 4
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego4 / 2
Zanieczyszczenia i ochrona wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia i żywienie

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aparatura przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie9 / 1
Biotechnologia żywnościtechnologia i żywienie
Chłodnictwo i przechowalnictwotechnologia i żywienie
Ekstremofile w żywnościtechnologia i żywienie8 / 1
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia i żywienie
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia i żywienie8 / 2
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia i żywienie7 / 1
Podstawy żywienia człowiekatechnologia i żywienie
Projektowanie nowych produktów mięsnychtechnologia i żywienie7 / 2
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowejtechnologia i żywienie9 / 2
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychtechnologia i żywienie7 / 3
Przetwórstwo surowców drobiowychtechnologia i żywienie
Surowce rybnetechnologia i żywienie
Surowce rzeźnetechnologia i żywienie
Technologia gastronomicznatechnologia i żywienie
Technologia mięsatechnologia i żywienie
Technologia mleczarskatechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia i żywienie
Technologia produktów zbożowychtechnologia i żywienie
Technologia roślinnatechnologia i żywienie
Technologia rybnatechnologia i żywienie
Technologia spożywczych produktów fermentowanychtechnologia i żywienie
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychtechnologia i żywienie8 / 3
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychtechnologia i żywienie7 / 4
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia i żywienie8 / 4
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnatechnologia i żywienie9 / 3
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwietechnologia i żywienie9 / 4
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i żywienie7 / 5

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek w procesie pracyprzedmiot wspólny
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Marketingprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok)przedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Technika mowy i emisja głosuprzedmiot wspólny2 / 3
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno-organizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomika i zarządzanieprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Analiza i ocena jakości żywnościprzedmiot wspólny
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Fizjologia żywieniaprzedmiot wspólny
Higiena i toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Inżynieria procesowaprzedmiot wspólny
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Nutrigenomika z elementami proteomikiprzedmiot wspólny
Ogólna technologia żywnościprzedmiot wspólny
Opakowania do żywności i systemy pakująceprzedmiot wspólny
Reologia żywnościprzedmiot wspólny
Akwakultura śródlądowatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Alergeny w żywnościprzedmiot wspólny5 / 1
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny5 / 2
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Aparatura przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie9 / 1
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 1
Biologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologia żywnościtechnologia i żywienie
Biotechnologia żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 2
Chłodnictwo i przechowalnictwotechnologia i żywienie
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Ekologiczny monitoring środowiska wodnegotechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 1
Ekstremofile w żywnościtechnologia i żywienie8 / 1
Fizjologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Genetyka i selekcja rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 3
Gospodarka rybacka na wodach otwartychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrobiologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrochemiatechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 1
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia i żywienie
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościprzedmiot wspólny5 / 3
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia i żywienie8 / 2
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 2
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 1
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia i żywienie7 / 1
Owoce morzatechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 2
Parazytologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy ekologii wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 3
Podstawy techniki połowówtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia i żywienie
Porty i statki rybackietechnologia żywności pochodzenia wodnego
Procesy membranowe technologii żywności.technologia żywności pochodzenia wodnego4 / 1
Projektowanie nowych produktów mięsnychtechnologia i żywienie7 / 2
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowejtechnologia i żywienie9 / 2
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychtechnologia i żywienie7 / 3
Przetwórstwo surowców drobiowychtechnologia i żywienie
Reometria żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 3
Surowce rybnetechnologia i żywienie
Surowce rzeźnetechnologia i żywienie
Systematyka rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia gastronomicznatechnologia i żywienie
Technologia gastronomicznatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia mięsatechnologia i żywienie
Technologia mleczarskatechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia produktów zbożowychtechnologia i żywienie
Technologia roślinnatechnologia i żywienie
Technologia rybnatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia rybnatechnologia i żywienie
Technologia spożywczych produktów fermentowanychtechnologia i żywienie
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego
Toksyny roślin i zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Towaroznawstwo używekprzedmiot wspólny6 / 3
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 4
Wodne organizmy użytkowetechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 4
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychtechnologia i żywienie8 / 3
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychtechnologia i żywienie7 / 4
Zabezpieczenie surowców rybnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia i żywienie8 / 4
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 4
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnatechnologia i żywienie9 / 3
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego4 / 2
Zanieczyszczenia i ochrona wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 2
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwietechnologia i żywienie9 / 4
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i żywienie7 / 5
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro Karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek w procesie pracyprzedmiot wspólny
Marketingprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok)przedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno-organizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomika i zarządzanieprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Analiza i ocena jakości żywnościprzedmiot wspólny
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Fizjologia żywieniaprzedmiot wspólny
Higiena i toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Inżynieria procesowaprzedmiot wspólny
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Nutrigenomika z elementami proteomikiprzedmiot wspólny
Ogólna technologia żywnościprzedmiot wspólny
Opakowania do żywności i systemy pakująceprzedmiot wspólny
Reologia żywnościprzedmiot wspólny
Akwakultura śródlądowatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Biotechnologia żywnościtechnologia i żywienie
Biotechnologia żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Chłodnictwo i przechowalnictwotechnologia i żywienie
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Fizjologia rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Genetyka i selekcja rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Gospodarka rybacka na wodach otwartychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Hydrobiologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymtechnologia i żywienie
Parazytologiatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy techniki połowówtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy żywienia człowiekatechnologia i żywienie
Porty i statki rybackietechnologia żywności pochodzenia wodnego
Przetwórstwo surowców drobiowychtechnologia i żywienie
Surowce rybnetechnologia i żywienie
Surowce rzeźnetechnologia i żywienie
Systematyka rybtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia gastronomicznatechnologia i żywienie
Technologia gastronomicznatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia mięsatechnologia i żywienie
Technologia mleczarskatechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia i żywienie
Technologia produktów ubocznychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia produktów zbożowychtechnologia i żywienie
Technologia roślinnatechnologia i żywienie
Technologia rybnatechnologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia rybnatechnologia i żywienie
Technologia spożywczych produktów fermentowanychtechnologia i żywienie
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu)technologia żywności pochodzenia wodnego
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego
Zabezpieczenie surowców rybnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro Karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 2
Technika mowy i emisja głosuprzedmiot wspólny2 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergeny w żywnościprzedmiot wspólny5 / 1
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny5 / 2
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościprzedmiot wspólny5 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aparatura przemysłu spożywczegotechnologia i żywienie9 / 1
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowejtechnologia i żywienie9 / 2
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnatechnologia i żywienie9 / 3
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwietechnologia i żywienie9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 1
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 2
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichtechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 3
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiitechnologia żywności pochodzenia wodnego12 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ekologiczny monitoring środowiska wodnegotechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 1
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 2
Reometria żywnościtechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 3
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia żywności pochodzenia wodnego11 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ekstremofile w żywnościtechnologia i żywienie8 / 1
Metody instrumentalne w analizie żywnościtechnologia i żywienie8 / 2
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychtechnologia i żywienie8 / 3
Zagrożenia mikrobiologicznetechnologia i żywienie8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Hydrochemiatechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 1
Zanieczyszczenia i ochrona wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Toksyny roślin i zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Towaroznawstwo używekprzedmiot wspólny6 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 1
Owoce morzatechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 2
Podstawy ekologii wódtechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 3
Wodne organizmy użytkowetechnologia żywności pochodzenia wodnego10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejtechnologia i żywienie7 / 1
Projektowanie nowych produktów mięsnychtechnologia i żywienie7 / 2
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychtechnologia i żywienie7 / 3
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychtechnologia i żywienie7 / 4
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i żywienie7 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Procesy membranowe technologii żywności.technologia żywności pochodzenia wodnego4 / 1
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegotechnologia żywności pochodzenia wodnego4 / 2