Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Agroturystkamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 1
Agroturystykausługi turystyczne3 / 1
Agroturystykatowaroznawstwo żywności3 / 1
Akwaria i oceanariausługi turystyczne
Analiza sensorycznamenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 1
Analiza statystyczna wyników badańusługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościusługi turystyczne
Analiza żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegomenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościusługi turystyczne6 / 1
Cateringmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościusługi turystyczne6 / 2
Działalność hotelarska i gastronomicznamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Ekologia wódusługi turystyczne
Ekonomia menadżerskausługi turystyczne
Ekonomia menadżerskatowaroznawstwo żywności
Ekonomika w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Fizjologia hydrobiontówtowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracytowaroznawstwo żywności6 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkumenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkuusługi turystyczne
Gastronomiamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Gastronomia prozdrowotnatowaroznawstwo żywności6 / 3
Gastronomia prozdrowotnausługi turystyczne4 / 1
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.menadżer hotelarstwa i gastronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychusługi turystyczne
Hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świeciemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Jakość surowca i produktutowaroznawstwo żywności3 / 2
Jakość surowców i produktówmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 2
Jakość surowców i produktówusługi turystyczne3 / 2
Kuchnia polskamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 3
Logistyka w turystyceusługi turystyczne
Metodyka badań laboratoryjnychtowaroznawstwo żywności4 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceusługi turystyczne
Mięso a kuchnie Polski i światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 4
Mięso a kuchnie światausługi turystyczne7 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówtowaroznawstwo żywności5 / 3
Obsługa ruchu turystycznegousługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościusługi turystyczne3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieusługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 3
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.usługi turystyczne5 / 1
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Produkt gastronomicznymenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalnemenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiamenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznyusługi turystyczne4 / 2
Protokół dyplomatycznytowaroznawstwo żywności3 / 4
Protokół dyplomatycznymenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 4
Reologia żywnościtowaroznawstwo żywności6 / 4
Seminarium dyplomowetowaroznawstwo żywności
Seminarium dyplomoweusługi turystyczne
Seminarium dyplomowemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statek jako aspekt turystycznyusługi turystyczne7 / 2
Statek jako obiekt turystycznytowaroznawstwo żywności7 / 1
Statystyczne sterowanie procesemmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymtowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymtowaroznawstwo żywności
Szkodniki żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 4
Sztuka kulinarnatowaroznawstwo żywności6 / 5
Sztuka kulinarnausługi turystyczne5 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychusługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychusługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowlitowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówtowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo napojówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów piekarniczychtowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychtowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo używektowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekusługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegotowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejtowaroznawstwo żywności
Turystyka dla osób niepełnosprawnychusługi turystyczne3 / 4
Turystyka osób niepełnosprawnychtowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka w Antarktydzie i Arktycetowaroznawstwo żywności7 / 3
Turystyka w Antarktydzie i Arktyceusługi turystyczne7 / 3
Turystyka w strefach polarnychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 5
Usługi gastronomicznetowaroznawstwo żywności4 / 5
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne6 / 4
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykumenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 6
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejusługi turystyczne
Woda a żywnośćmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 7
Wyjazdy studyjnetowaroznawstwo żywności7 / 4
Wyjazdy studyjneusługi turystyczne7 / 4
Zafałszowania żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 6
Zagospodarowanie turystyczne wódtowaroznawstwo żywności7 / 5
Zagospodarowanie turystyczne wódusługi turystyczne5 / 3
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 7
Zarządzanie jakościąusługi turystyczne
Zarządzanie jakością w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 2
Zarządzanie produktemtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymusługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówusługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceusługi turystyczne
Żeglarstwousługi turystyczne4 / 4
Żywienie a hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 6
Żywienie różnych grup ludnościtowaroznawstwo żywności

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności menadżer hotelarstwa i gastronomii

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystkamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 1
Analiza sensorycznamenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 1
Analiza żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegomenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 1
Cateringmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 1
Działalność hotelarska i gastronomicznamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Ekonomika w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Fizjologia pracy i wypoczynkumenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 2
Gastronomiamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.menadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świeciemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Jakość surowców i produktówmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 2
Kuchnia polskamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 3
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Mięso a kuchnie Polski i światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 4
Ogólne towaroznawstwo żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja pracy recepcji hotelowejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 3
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Produkt gastronomicznymenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalnemenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiamenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznymenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 4
Seminarium dyplomowemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statystyczne sterowanie procesemmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Systemy informatyczne w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Szkodniki żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 4
Towaroznawstwo napojówmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo używekmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Turystyka w strefach polarnychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykumenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 6
Woda a żywnośćmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 7
Zafałszowania żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 6
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 7
Zarządzanie jakością w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 2
Zarządzanie produktem w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Żywienie a hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 6

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności usługi turystyczne

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystykausługi turystyczne3 / 1
Akwaria i oceanariausługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańusługi turystyczne
Analiza żywnościusługi turystyczne
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościusługi turystyczne6 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościusługi turystyczne6 / 2
Ekologia wódusługi turystyczne
Ekonomia menadżerskausługi turystyczne
Fizjologia pracy i wypoczynkuusługi turystyczne
Gastronomia prozdrowotnausługi turystyczne4 / 1
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychusługi turystyczne
Jakość surowców i produktówusługi turystyczne3 / 2
Logistyka w turystyceusługi turystyczne
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceusługi turystyczne
Mięso a kuchnie światausługi turystyczne7 / 1
Obsługa ruchu turystycznegousługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościusługi turystyczne3 / 3
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieusługi turystyczne
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.usługi turystyczne5 / 1
Protokół dyplomatycznyusługi turystyczne4 / 2
Seminarium dyplomoweusługi turystyczne
Statek jako aspekt turystycznyusługi turystyczne7 / 2
Sztuka kulinarnausługi turystyczne5 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychusługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychusługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo używekusługi turystyczne
Turystyka dla osób niepełnosprawnychusługi turystyczne3 / 4
Turystyka w Antarktydzie i Arktyceusługi turystyczne7 / 3
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne6 / 4
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejusługi turystyczne
Wyjazdy studyjneusługi turystyczne7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódusługi turystyczne5 / 3
Zarządzanie jakościąusługi turystyczne
Zarządzanie produktem turystycznymusługi turystyczne
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówusługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceusługi turystyczne
Żeglarstwousługi turystyczne4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności towaroznawstwo żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystykatowaroznawstwo żywności3 / 1
Analiza statystyczna wyników badańtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościtowaroznawstwo żywności
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 2
Ekonomia menadżerskatowaroznawstwo żywności
Fizjologia hydrobiontówtowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracytowaroznawstwo żywności6 / 2
Gastronomia prozdrowotnatowaroznawstwo żywności6 / 3
Jakość surowca i produktutowaroznawstwo żywności3 / 2
Metodyka badań laboratoryjnychtowaroznawstwo żywności4 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówtowaroznawstwo żywności5 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności3 / 3
Protokół dyplomatycznytowaroznawstwo żywności3 / 4
Reologia żywnościtowaroznawstwo żywności6 / 4
Seminarium dyplomowetowaroznawstwo żywności
Statek jako obiekt turystycznytowaroznawstwo żywności7 / 1
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymtowaroznawstwo żywności
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymtowaroznawstwo żywności
Sztuka kulinarnatowaroznawstwo żywności6 / 5
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowlitowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówtowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów piekarniczychtowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychtowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używektowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegotowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejtowaroznawstwo żywności
Turystyka osób niepełnosprawnychtowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka w Antarktydzie i Arktycetowaroznawstwo żywności7 / 3
Usługi gastronomicznetowaroznawstwo żywności4 / 5
Wyjazdy studyjnetowaroznawstwo żywności7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódtowaroznawstwo żywności7 / 5
Zarządzanie produktemtowaroznawstwo żywności
Żywienie różnych grup ludnościtowaroznawstwo żywności

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Agroturystkamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 1
Agroturystykausługi turystyczne3 / 1
Agroturystykatowaroznawstwo żywności3 / 1
Akwaria i oceanariausługi turystyczne
Analiza sensorycznamenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 1
Analiza statystyczna wyników badańusługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościusługi turystyczne
Analiza żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 2
Animacja czasu wolnegomenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 1
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 1
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościusługi turystyczne6 / 1
Cateringmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 2
Chemiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościusługi turystyczne6 / 2
Działalność hotelarska i gastronomicznamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Ekologia wódusługi turystyczne
Ekonomia menadżerskausługi turystyczne
Ekonomia menadżerskatowaroznawstwo żywności
Ekonomika w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Fizjologia hydrobiontówtowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracytowaroznawstwo żywności6 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkumenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 2
Fizjologia pracy i wypoczynkuusługi turystyczne
Gastronomiamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Gastronomia prozdrowotnatowaroznawstwo żywności6 / 3
Gastronomia prozdrowotnausługi turystyczne4 / 1
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.menadżer hotelarstwa i gastronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychusługi turystyczne
Hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świeciemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Jakość surowca i produktutowaroznawstwo żywności3 / 2
Jakość surowców i produktówmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 2
Jakość surowców i produktówusługi turystyczne3 / 2
Kuchnia polskamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 3
Logistyka w turystyceusługi turystyczne
Metodyka badań laboratoryjnychtowaroznawstwo żywności4 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 2
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceusługi turystyczne
Mięso a kuchnie Polski i światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 4
Mięso a kuchnie światausługi turystyczne7 / 1
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówtowaroznawstwo żywności5 / 3
Obsługa ruchu turystycznegousługi turystyczne
Ogólne towaroznawstwo żywnościusługi turystyczne3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności3 / 3
Ogólne towaroznawstwo żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 3
Opakowania w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 3
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieusługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 3
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.usługi turystyczne5 / 1
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Produkt gastronomicznymenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 5
Produkty tradycyjne i regionalnemenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiamenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 5
Protokół dyplomatycznyusługi turystyczne4 / 2
Protokół dyplomatycznytowaroznawstwo żywności3 / 4
Protokół dyplomatycznymenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 4
Reologia żywnościtowaroznawstwo żywności6 / 4
Seminarium dyplomowetowaroznawstwo żywności
Seminarium dyplomoweusługi turystyczne
Seminarium dyplomowemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statek jako aspekt turystycznyusługi turystyczne7 / 2
Statek jako obiekt turystycznytowaroznawstwo żywności7 / 1
Statystyczne sterowanie procesemmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymtowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymtowaroznawstwo żywności
Szkodniki żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 4
Sztuka kulinarnatowaroznawstwo żywności6 / 5
Sztuka kulinarnausługi turystyczne5 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychusługi turystyczne6 / 3
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychusługi turystyczne4 / 3
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowlitowaroznawstwo żywności7 / 2
Towaroznawstwo biopreparatówtowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo napojówmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo napojówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów piekarniczychtowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychtowaroznawstwo żywności4 / 4
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo używektowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekusługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 5
Towaroznawstwo środków czystościmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegotowaroznawstwo żywności5 / 5
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejtowaroznawstwo żywności
Turystyka dla osób niepełnosprawnychusługi turystyczne3 / 4
Turystyka osób niepełnosprawnychtowaroznawstwo żywności3 / 5
Turystyka w Antarktydzie i Arktycetowaroznawstwo żywności7 / 3
Turystyka w Antarktydzie i Arktyceusługi turystyczne7 / 3
Turystyka w strefach polarnychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 5
Usługi gastronomicznetowaroznawstwo żywności4 / 5
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne6 / 4
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykumenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 6
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejusługi turystyczne
Woda a żywnośćmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 6
Wpływ środowiska na organizmmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 7
Wyjazdy studyjnetowaroznawstwo żywności7 / 4
Wyjazdy studyjneusługi turystyczne7 / 4
Zafałszowania żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 6
Zagospodarowanie turystyczne wódtowaroznawstwo żywności7 / 5
Zagospodarowanie turystyczne wódusługi turystyczne5 / 3
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 7
Zarządzanie jakościąusługi turystyczne
Zarządzanie jakością w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 2
Zarządzanie produktemtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymusługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówusługi turystyczne5 / 4
Zoogeografia w turystyceusługi turystyczne
Żeglarstwousługi turystyczne4 / 4
Żywienie a hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 7
Żywienie a promocja zdrowiamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 6
Żywienie różnych grup ludnościtowaroznawstwo żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (j. angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (j. niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Akwaria i oceanariausługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańusługi turystyczne
Analiza statystyczna wyników badańtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościtowaroznawstwo żywności
Analiza żywnościusługi turystyczne
Działalność hotelarska i gastronomicznamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Ekologia wódusługi turystyczne
Ekonomia menadżerskausługi turystyczne
Ekonomia menadżerskatowaroznawstwo żywności
Ekonomika w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Fizjologia pracy i wypoczynkuusługi turystyczne
Gastronomiamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.menadżer hotelarstwa i gastronomii
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychusługi turystyczne
Hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Hotelarstwo w Polsce i na świeciemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Logistyka w turystyceusługi turystyczne
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Mikrobiologiczne zatrucia w turystyceusługi turystyczne
Obsługa ruchu turystycznegousługi turystyczne
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Organizacja i technika pracy w hotelarstwieusługi turystyczne
Organizacja pracy recepcji hotelowejmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczamenadżer hotelarstwa i gastronomii
Seminarium dyplomowetowaroznawstwo żywności
Seminarium dyplomoweusługi turystyczne
Seminarium dyplomowemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statystyczne sterowanie procesemmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymtowaroznawstwo żywności
Systemy informatyczne w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo napojówmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo napojówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo używektowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo używekusługi turystyczne
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo środków czystościmenadżer hotelarstwa i gastronomii
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejtowaroznawstwo żywności
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejusługi turystyczne
Zarządzanie jakościąusługi turystyczne
Zarządzanie produktemtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie produktem turystycznymusługi turystyczne
Zarządzanie produktem w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii
Zoogeografia w turystyceusługi turystyczne
Żywienie różnych grup ludnościtowaroznawstwo żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 1
Prawa konsumenckieprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystkamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 1
Jakość surowców i produktówmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 3
Protokół dyplomatycznymenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 4
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychmenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 5
Żywienie a promocja zdrowiamenadżer hotelarstwa i gastronomii8 / 6

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystykausługi turystyczne3 / 1
Jakość surowców i produktówusługi turystyczne3 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościusługi turystyczne3 / 3
Turystyka dla osób niepełnosprawnychusługi turystyczne3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Agroturystykatowaroznawstwo żywności3 / 1
Jakość surowca i produktutowaroznawstwo żywności3 / 2
Ogólne towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności3 / 3
Protokół dyplomatycznytowaroznawstwo żywności3 / 4
Turystyka osób niepełnosprawnychtowaroznawstwo żywności3 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza sensorycznamenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 1
Analiza żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnegomenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 1
Fizjologia pracy i wypoczynkumenadżer hotelarstwa i gastronomii5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 1
Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 2
Opakowania w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 3
Produkty tradycyjne i regionalnemenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 4
Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiamenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 5
Zafałszowania żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 6
Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymmenadżer hotelarstwa i gastronomii6 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościtowaroznawstwo żywności5 / 2
Nośniki szkodliwych mikroorganizmówtowaroznawstwo żywności5 / 3
Towaroznawstwo biopreparatówtowaroznawstwo żywności5 / 4
Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegotowaroznawstwo żywności5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościusługi turystyczne6 / 1
Chemiczne pozostałości w żywnościusługi turystyczne6 / 2
Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychusługi turystyczne6 / 3
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne6 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Cateringmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 1
Kuchnia polskamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 2
Kultura żywieniowa w różnych krajach światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 3
Mięso a kuchnie Polski i światamenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 4
Produkt gastronomicznymenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 5
Woda a żywnośćmenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 6
Żywienie a hotelarstwomenadżer hotelarstwa i gastronomii7 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chemiczne pozostałości w żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 1
Parazytozy pokarmowe w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 2
Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 3
Szkodniki żywnościmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 4
Turystyka w strefach polarnychmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 5
Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykumenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 6
Wpływ środowiska na organizmmenadżer hotelarstwa i gastronomii9 / 7

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fizjologia hydrobiontówtowaroznawstwo żywności6 / 1
Fizjologia pracytowaroznawstwo żywności6 / 2
Gastronomia prozdrowotnatowaroznawstwo żywności6 / 3
Reologia żywnościtowaroznawstwo żywności6 / 4
Sztuka kulinarnatowaroznawstwo żywności6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Gastronomia prozdrowotnausługi turystyczne4 / 1
Protokół dyplomatycznyusługi turystyczne4 / 2
Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychusługi turystyczne4 / 3
Żeglarstwousługi turystyczne4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metodyka badań laboratoryjnychtowaroznawstwo żywności4 / 1
Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Towaroznawstwo produktów piekarniczychtowaroznawstwo żywności4 / 3
Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychtowaroznawstwo żywności4 / 4
Usługi gastronomicznetowaroznawstwo żywności4 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mięso a kuchnie światausługi turystyczne7 / 1
Statek jako aspekt turystycznyusługi turystyczne7 / 2
Turystyka w Antarktydzie i Arktyceusługi turystyczne7 / 3
Wyjazdy studyjneusługi turystyczne7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy użytkowania łodzi motorowych.usługi turystyczne5 / 1
Sztuka kulinarnausługi turystyczne5 / 2
Zagospodarowanie turystyczne wódusługi turystyczne5 / 3
Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówusługi turystyczne5 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Statek jako obiekt turystycznytowaroznawstwo żywności7 / 1
Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowlitowaroznawstwo żywności7 / 2
Turystyka w Antarktydzie i Arktycetowaroznawstwo żywności7 / 3
Wyjazdy studyjnetowaroznawstwo żywności7 / 4
Zagospodarowanie turystyczne wódtowaroznawstwo żywności7 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Zarządzanie jakością w gastronomiimenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 1
Zarządzanie jakością w hotelarstwiemenadżer hotelarstwa i gastronomii3 / 2