Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,073
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,004
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwaria i oceanariazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,094
laboratoriapraktyczne1,01,0184
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0183
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne2,01,0161
Ekologia wódegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,093
laboratoriapraktyczne1,01,093
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Fizjologia pracy i wypoczynkuegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0183
Logistyka w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,0182
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne1,01,0181
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne1,01,0181
Seminarium dyplomowezaliczenie6,0seminariaaudytoryjne2,01,0162
seminariaaudytoryjne2,01,0163
seminariaaudytoryjne2,01,0164
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,092
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0181
wykładyaudytoryjne1,01,091
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0183
wykładyaudytoryjne1,01,093
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0181
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,01,0201
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,02,0201
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0161
laboratoriapraktyczne3,01,0201
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,01,0202
4 Żeglarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,01,0202

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy użytkowania łodzi motorowych.egzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
2 Sztuka kulinarnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
3 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0202
wykładyaudytoryjne1,01,0162
4 Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0203
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,02,0203
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,02,0203
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0203

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso a kuchnie świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
2 Statki jako aspekt turystycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0203
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
4 Wyjazdy studyjneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163