Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Fizjologia pracy i wypoczynkuegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Logistyka w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,018
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,016
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,01,0202
4 Żeglarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,01,0202

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy użytkowania łodzi motorowych.egzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
2 Sztuka kulinarnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202
3 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0202
wykładyaudytoryjne1,01,0162
4 Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0162
laboratoriapraktyczne3,02,0202