Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjnazaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,02

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,58
laboratoriapraktyczne1,00,58
Biologia rybzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne1,00,58
Fizjologia rybegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne1,00,58
Gospodarka rybacka na wodach otwartychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne2,01,016
Mikrobiologia żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,021
Nutrigenomikaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Systematyka rybzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,58
laboratoriapraktyczne1,00,58

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Opakowania żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
2 Owoce morzazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
3 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
4 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
5 Wodne organizmy użytkowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084