Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy ekonomiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,55
wykładyaudytoryjne0,50,510

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka specjalizacyjnazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,13

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Biofizykazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne1,01,010
Chemia bioorganicznazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,025
wykładyaudytoryjne2,02,025

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Anatomiazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,02,020
Botanika systematycznazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,710
laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,31,325
Fizjologia roślinzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,11,115
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,35
wykładyaudytoryjne1,61,630
Zoologia kręgowcówzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,525
wykładyaudytoryjne1,51,525
Ćwiczenia terenowe z botanikizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,030
Ćwiczenia terenowe z zoologiizaliczenie1,0zajęcia terenowepraktyczne1,01,030

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Wybrane elementy higieny człowieka 2zaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
2 Wychowanie fizyczne 2zaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,0302

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Apifaunazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Migracje zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
3 Protozoologiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
4 Łowiectwozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Wybrane zagadnienia z technologii żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
3 Zioła i ich zastosowaniezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
4 Żywność funkcjonalnazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0152