Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,02,026
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0304
lektorataudytoryjne2,02,0605
lektorataudytoryjne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0304
lektorataudytoryjne2,02,0605
lektorataudytoryjne3,02,0606

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Regionalne produkty z mięsaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Regionalne produkty z mlekaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Usługi w turystyceegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 GMOzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Metody molekularne w ocenie żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ocena oddziaływania produktu na środowiskozaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Towaroznawstwo ścieków i odpadówzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportów wodnychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Sporty ekstremalnezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266