Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Menadżer hotelarstwa i gostronomii

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Działalność hotelarska i gastronomicznaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,015
Ekonomika w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaegzamin1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,015
Systemy informatyczne w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Zarządzanie produktem w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,015

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładypraktyczne2,02,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładypraktyczne2,02,0183

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Animacja czasu wolnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,073
laboratoriapraktyczne1,01,073
2 Fizjologia pracy i wypoczynkuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,073
laboratoriapraktyczne1,01,073

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Cateringegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
2 Kuchnia polskaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
3 Kultura żywieniowa w różnych krajach świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
4 Mięso a kuchnie Polski i świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
5 Produkt gastronomicznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
6 Woda a żywnośćegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
7 Żywienie a hotelarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
2 Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
3 Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
4 Szkodniki żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
5 Turystyka w strefach polarnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
6 Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykuegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163
7 Wpływ środowiska na organizmegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0163
laboratoriapraktyczne3,01,0163