Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (N1)
specjalność: Hodowla koni i jeździectwo

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Człowiek i środowisko, psychologia środowiskaprzedmiot wspólny2 / 1
Historia zootechnikiprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny18 / 1
Język francuskiprzedmiot wspólny18 / 2
Język niemieckiprzedmiot wspólny18 / 3
Krajowe i europejskie prawo pracy i rolneprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 3
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny2 / 4
Praca dyplomowaprzedmiot wspólny
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny1 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny1 / 2
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny19 / 1
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny1 / 3
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny1 / 4
Praktyka organizacyjno-produkcyjnaprzedmiot wspólny
Anatomia zwierzątprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Biologiczne metody oceny stanu środowiskaprzedmiot wspólny6 / 1
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Chów owadów ozdobnych i egzotycznychprzedmiot wspólny7 / 1
Chów ślimaków w Polsce i na świecieprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny4 / 1
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Historia drobiarstwaprzedmiot wspólny3 / 1
Historia jeździectwa i użytkowania koniprzedmiot wspólny3 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny3 / 3
Historia pszczelnictwaprzedmiot wspólny3 / 4
Metaboliczne sterowanie czynnością organizmuprzedmiot wspólny5 / 1
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny4 / 2
Ochrona zwierząt dziko żyjących na obszarach zurbanizowanychprzedmiot wspólny6 / 2
Organizm kontra ksenobiotykiprzedmiot wspólny4 / 3
Parazytologia weterynaryjnaprzedmiot wspólny8 / 1
Pasożytnicze bezkręgowce zwierzątprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy diagnostyki toksykologicznejprzedmiot wspólny4 / 4
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny8 / 2
Sokolnictwo i jastrzębiarstwoprzedmiot wspólny6 / 3
Spożywanie mięsa - historia, religia, etykaprzedmiot wspólny3 / 5
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Zaburzenia rozwojowe u zwierzątprzedmiot wspólny8 / 3
Zachowanie rozrodcze w kształtowaniu populacjiprzedmiot wspólny5 / 2
Zoologiaprzedmiot wspólny
Zwierzęta bezkręgowe wykorzystywane gospodarczoprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta inwazyjne w Polsceprzedmiot wspólny6 / 4
Świat komórkiprzedmiot wspólny5 / 3
Chemia rolna z elementami gleboznawstwaprzedmiot wspólny
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny
Doradztwo rolniczeprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka populacji i metody hodowlaneprzedmiot wspólny
Mechanizacja produkcji zwierzęcej i roślinnejprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcychprzedmiot wspólny
Uprawa roli i roślinprzedmiot wspólny
Uprawa łąk i pastwiskprzedmiot wspólny
Użytkowanie i hodowla koniprzedmiot wspólny
Zwierzęta w badaniach naukowychprzedmiot wspólny
AgroturystykaHodowla koni i jeździectwo12 / 1
Alternatywne metody wykorzystania świńZootechnika13 / 1
Aparat ruchu konia - statyka i dynamikaHodowla koni i jeździectwo14 / 1
Białkowe markery w ocenie zdrowia i wydolności fizycznej koniHodowla koni i jeździectwo13 / 1
Biologiczne podstawy treningu koniHodowla koni i jeździectwo
Biostymulatory w żywieniu zwierzątZootechnika10 / 1
Biostymulatory w żywieniu zwierzątHodowla koni i jeździectwo10 / 1
Biotechnologia w produkcji paszZootechnika11 / 1
Chów i hodowla bydłaZootechnika
Chów i hodowla bydłaHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla drobiuZootechnika
Chów i hodowla drobiuHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla owiec i kózZootechnika
Chów i hodowla owiec i kózHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla trzody chlewnejZootechnika
Chów i hodowla trzody chlewnejHodowla koni i jeździectwo
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyZootechnika10 / 2
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyHodowla koni i jeździectwo10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaZootechnika10 / 3
Dietetyka weterynaryjnaHodowla koni i jeździectwo10 / 3
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejZootechnika
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo
Fermowy chów jeleniowatychZootechnika16 / 1
Fermowy chów jeleniowatychHodowla koni i jeździectwo16 / 1
FutrzarstwoZootechnika15 / 1
FutrzarstwoHodowla koni i jeździectwo15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoZootechnika15 / 2
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoHodowla koni i jeździectwo15 / 2
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaZootechnika
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaHodowla koni i jeździectwo
HipoterapiaHodowla koni i jeździectwo
Hodowla owadów użytkowychZootechnika12 / 1
JajczarstwoZootechnika15 / 3
Komputerowa analiza danych markerowychZootechnika17 / 1
Komputerowa analiza danych markerowychHodowla koni i jeździectwo13 / 2
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejZootechnika17 / 2
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo17 / 1
Koniowate w ogrodach zoologicznychHodowla koni i jeździectwo11 / 1
Markery cytogenetyczne i molekularne w hodowli koniHodowla koni i jeździectwo13 / 3
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątZootechnika14 / 1
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątHodowla koni i jeździectwo14 / 2
Metody klonowania zwierzątZootechnika13 / 2
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościZootechnika14 / 2
MikrobiologiaZootechnika
MikrobiologiaHodowla koni i jeździectwo
Molekularne podstawy żywieniaZootechnika9 / 1
Molekularne podstawy żywieniaHodowla koni i jeździectwo9 / 1
Ochrona zdrowia koniHodowla koni i jeździectwo11 / 2
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichZootechnika17 / 3
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichHodowla koni i jeździectwo17 / 2
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejZootechnika14 / 3
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejHodowla koni i jeździectwo14 / 3
Podstawy informatyki użytkowej w rolnictwie - tworzenie stron wwwZootechnika17 / 4
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątZootechnika16 / 2
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątHodowla koni i jeździectwo16 / 2
Podstawy rekreacji konnejHodowla koni i jeździectwo12 / 2
Podstawy rekreacji konnej i hipoterapiiZootechnika12 / 2
Podstawy rybactwa śródlądowego i stawowegoZootechnika12 / 3
Podstawy żywienia człowiekaZootechnika9 / 2
Prawodawstwo w eksploatacji koniHodowla koni i jeździectwo11 / 3
Procesy fermentacji w konserwacji pasz i produkcji energiiZootechnika11 / 2
Produkty pochodzenia końskiegoHodowla koni i jeździectwo15 / 3
Produkty pszczeleZootechnika15 / 4
Produkty pszczeleHodowla koni i jeździectwo15 / 4
Profilaktyka weterynaryjnaZootechnika14 / 4
Przepisy jeździeckieHodowla koni i jeździectwo17 / 3
Przydomowe przetwórstwo żywnościZootechnika15 / 5
Przydomowe przetwórstwo żywnościHodowla koni i jeździectwo15 / 5
Psychologia zwierzątHodowla koni i jeździectwo12 / 3
Psychologiczne aspekty naturalnych metod szkolenia koniHodowla koni i jeździectwo12 / 4
PszczelnictwoZootechnika
PszczelnictwoHodowla koni i jeździectwo
Rozród wspomagany u koniHodowla koni i jeździectwo14 / 4
Rozród zwierzątZootechnika
Rozród zwierzątHodowla koni i jeździectwo
Techniki w utrzymaniu i żywieniu świńZootechnika11 / 3
Teoria i praktyka jazdy konnejHodowla koni i jeździectwo
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoZootechnika15 / 6
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoHodowla koni i jeździectwo15 / 6
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichHodowla koni i jeździectwo12 / 5
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichZootechnika12 / 4
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychZootechnika
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychHodowla koni i jeździectwo
Wybrane aspekty uzyskiwania zwierząt transgenicznychZootechnika13 / 3
Wybrane choroby koniHodowla koni i jeździectwo14 / 5
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymZootechnika11 / 4
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymHodowla koni i jeździectwo9 / 2
Wykorzystanie zwierząt w służbach mundurowychHodowla koni i jeździectwo11 / 4
Zioła w produkcji zwierzęcejZootechnika10 / 4
Znaczenie i możliwości zastosowania ziół dla koniHodowla koni i jeździectwo10 / 4
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaZootechnika16 / 3
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaHodowla koni i jeździectwo16 / 3
ŁowiectwoZootechnika16 / 4
ŁowiectwoHodowla koni i jeździectwo16 / 4
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoZootechnika
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoHodowla koni i jeździectwo
Żywność funkcjonalnaZootechnika9 / 3
Żywność funkcjonalnaHodowla koni i jeździectwo9 / 3
Żywność wygodnaZootechnika9 / 4
Żywność wygodnaHodowla koni i jeździectwo9 / 4

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Człowiek i środowisko, psychologia środowiskaprzedmiot wspólny2 / 1
Historia zootechnikiprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny18 / 1
Język francuskiprzedmiot wspólny18 / 2
Język niemieckiprzedmiot wspólny18 / 3
Krajowe i europejskie prawo pracy i rolneprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 3
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny2 / 4
Praca dyplomowaprzedmiot wspólny
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny1 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny1 / 2
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny19 / 1
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny1 / 3
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny1 / 4
Praktyka organizacyjno-produkcyjnaprzedmiot wspólny
Anatomia zwierzątprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Biologiczne metody oceny stanu środowiskaprzedmiot wspólny6 / 1
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Chów owadów ozdobnych i egzotycznychprzedmiot wspólny7 / 1
Chów ślimaków w Polsce i na świecieprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny4 / 1
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Historia drobiarstwaprzedmiot wspólny3 / 1
Historia jeździectwa i użytkowania koniprzedmiot wspólny3 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny3 / 3
Historia pszczelnictwaprzedmiot wspólny3 / 4
Metaboliczne sterowanie czynnością organizmuprzedmiot wspólny5 / 1
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny4 / 2
Ochrona zwierząt dziko żyjących na obszarach zurbanizowanychprzedmiot wspólny6 / 2
Organizm kontra ksenobiotykiprzedmiot wspólny4 / 3
Parazytologia weterynaryjnaprzedmiot wspólny8 / 1
Pasożytnicze bezkręgowce zwierzątprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy diagnostyki toksykologicznejprzedmiot wspólny4 / 4
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny8 / 2
Sokolnictwo i jastrzębiarstwoprzedmiot wspólny6 / 3
Spożywanie mięsa - historia, religia, etykaprzedmiot wspólny3 / 5
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Zaburzenia rozwojowe u zwierzątprzedmiot wspólny8 / 3
Zachowanie rozrodcze w kształtowaniu populacjiprzedmiot wspólny5 / 2
Zoologiaprzedmiot wspólny
Zwierzęta bezkręgowe wykorzystywane gospodarczoprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta inwazyjne w Polsceprzedmiot wspólny6 / 4
Świat komórkiprzedmiot wspólny5 / 3
Chemia rolna z elementami gleboznawstwaprzedmiot wspólny
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny
Doradztwo rolniczeprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka populacji i metody hodowlaneprzedmiot wspólny
Mechanizacja produkcji zwierzęcej i roślinnejprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcychprzedmiot wspólny
Uprawa roli i roślinprzedmiot wspólny
Uprawa łąk i pastwiskprzedmiot wspólny
Użytkowanie i hodowla koniprzedmiot wspólny
Zwierzęta w badaniach naukowychprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Hodowla koni i jeździectwo

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AgroturystykaHodowla koni i jeździectwo12 / 1
Aparat ruchu konia - statyka i dynamikaHodowla koni i jeździectwo14 / 1
Białkowe markery w ocenie zdrowia i wydolności fizycznej koniHodowla koni i jeździectwo13 / 1
Biologiczne podstawy treningu koniHodowla koni i jeździectwo
Biostymulatory w żywieniu zwierzątHodowla koni i jeździectwo10 / 1
Chów i hodowla bydłaHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla drobiuHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla owiec i kózHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla trzody chlewnejHodowla koni i jeździectwo
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyHodowla koni i jeździectwo10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaHodowla koni i jeździectwo10 / 3
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo
Fermowy chów jeleniowatychHodowla koni i jeździectwo16 / 1
FutrzarstwoHodowla koni i jeździectwo15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoHodowla koni i jeździectwo15 / 2
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaHodowla koni i jeździectwo
HipoterapiaHodowla koni i jeździectwo
Komputerowa analiza danych markerowychHodowla koni i jeździectwo13 / 2
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo17 / 1
Koniowate w ogrodach zoologicznychHodowla koni i jeździectwo11 / 1
Markery cytogenetyczne i molekularne w hodowli koniHodowla koni i jeździectwo13 / 3
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątHodowla koni i jeździectwo14 / 2
MikrobiologiaHodowla koni i jeździectwo
Molekularne podstawy żywieniaHodowla koni i jeździectwo9 / 1
Ochrona zdrowia koniHodowla koni i jeździectwo11 / 2
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichHodowla koni i jeździectwo17 / 2
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejHodowla koni i jeździectwo14 / 3
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątHodowla koni i jeździectwo16 / 2
Podstawy rekreacji konnejHodowla koni i jeździectwo12 / 2
Prawodawstwo w eksploatacji koniHodowla koni i jeździectwo11 / 3
Produkty pochodzenia końskiegoHodowla koni i jeździectwo15 / 3
Produkty pszczeleHodowla koni i jeździectwo15 / 4
Przepisy jeździeckieHodowla koni i jeździectwo17 / 3
Przydomowe przetwórstwo żywnościHodowla koni i jeździectwo15 / 5
Psychologia zwierzątHodowla koni i jeździectwo12 / 3
Psychologiczne aspekty naturalnych metod szkolenia koniHodowla koni i jeździectwo12 / 4
PszczelnictwoHodowla koni i jeździectwo
Rozród wspomagany u koniHodowla koni i jeździectwo14 / 4
Rozród zwierzątHodowla koni i jeździectwo
Teoria i praktyka jazdy konnejHodowla koni i jeździectwo
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoHodowla koni i jeździectwo15 / 6
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichHodowla koni i jeździectwo12 / 5
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychHodowla koni i jeździectwo
Wybrane choroby koniHodowla koni i jeździectwo14 / 5
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymHodowla koni i jeździectwo9 / 2
Wykorzystanie zwierząt w służbach mundurowychHodowla koni i jeździectwo11 / 4
Znaczenie i możliwości zastosowania ziół dla koniHodowla koni i jeździectwo10 / 4
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaHodowla koni i jeździectwo16 / 3
ŁowiectwoHodowla koni i jeździectwo16 / 4
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoHodowla koni i jeździectwo
Żywność funkcjonalnaHodowla koni i jeździectwo9 / 3
Żywność wygodnaHodowla koni i jeździectwo9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Zootechnika

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alternatywne metody wykorzystania świńZootechnika13 / 1
Biostymulatory w żywieniu zwierzątZootechnika10 / 1
Biotechnologia w produkcji paszZootechnika11 / 1
Chów i hodowla bydłaZootechnika
Chów i hodowla drobiuZootechnika
Chów i hodowla owiec i kózZootechnika
Chów i hodowla trzody chlewnejZootechnika
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyZootechnika10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaZootechnika10 / 3
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejZootechnika
Fermowy chów jeleniowatychZootechnika16 / 1
FutrzarstwoZootechnika15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoZootechnika15 / 2
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaZootechnika
Hodowla owadów użytkowychZootechnika12 / 1
JajczarstwoZootechnika15 / 3
Komputerowa analiza danych markerowychZootechnika17 / 1
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejZootechnika17 / 2
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątZootechnika14 / 1
Metody klonowania zwierzątZootechnika13 / 2
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościZootechnika14 / 2
MikrobiologiaZootechnika
Molekularne podstawy żywieniaZootechnika9 / 1
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichZootechnika17 / 3
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejZootechnika14 / 3
Podstawy informatyki użytkowej w rolnictwie - tworzenie stron wwwZootechnika17 / 4
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątZootechnika16 / 2
Podstawy rekreacji konnej i hipoterapiiZootechnika12 / 2
Podstawy rybactwa śródlądowego i stawowegoZootechnika12 / 3
Podstawy żywienia człowiekaZootechnika9 / 2
Procesy fermentacji w konserwacji pasz i produkcji energiiZootechnika11 / 2
Produkty pszczeleZootechnika15 / 4
Profilaktyka weterynaryjnaZootechnika14 / 4
Przydomowe przetwórstwo żywnościZootechnika15 / 5
PszczelnictwoZootechnika
Rozród zwierzątZootechnika
Techniki w utrzymaniu i żywieniu świńZootechnika11 / 3
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoZootechnika15 / 6
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichZootechnika12 / 4
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychZootechnika
Wybrane aspekty uzyskiwania zwierząt transgenicznychZootechnika13 / 3
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymZootechnika11 / 4
Zioła w produkcji zwierzęcejZootechnika10 / 4
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaZootechnika16 / 3
ŁowiectwoZootechnika16 / 4
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoZootechnika
Żywność funkcjonalnaZootechnika9 / 3
Żywność wygodnaZootechnika9 / 4

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Człowiek i środowisko, psychologia środowiskaprzedmiot wspólny2 / 1
Historia zootechnikiprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny18 / 1
Język francuskiprzedmiot wspólny18 / 2
Język niemieckiprzedmiot wspólny18 / 3
Krajowe i europejskie prawo pracy i rolneprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 3
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny2 / 4
Praca dyplomowaprzedmiot wspólny
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny1 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny1 / 2
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny19 / 1
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny1 / 3
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny1 / 4
Praktyka organizacyjno-produkcyjnaprzedmiot wspólny
Anatomia zwierzątprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Biologiczne metody oceny stanu środowiskaprzedmiot wspólny6 / 1
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Chów owadów ozdobnych i egzotycznychprzedmiot wspólny7 / 1
Chów ślimaków w Polsce i na świecieprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny4 / 1
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Historia drobiarstwaprzedmiot wspólny3 / 1
Historia jeździectwa i użytkowania koniprzedmiot wspólny3 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny3 / 3
Historia pszczelnictwaprzedmiot wspólny3 / 4
Metaboliczne sterowanie czynnością organizmuprzedmiot wspólny5 / 1
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny4 / 2
Ochrona zwierząt dziko żyjących na obszarach zurbanizowanychprzedmiot wspólny6 / 2
Organizm kontra ksenobiotykiprzedmiot wspólny4 / 3
Parazytologia weterynaryjnaprzedmiot wspólny8 / 1
Pasożytnicze bezkręgowce zwierzątprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy diagnostyki toksykologicznejprzedmiot wspólny4 / 4
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny8 / 2
Sokolnictwo i jastrzębiarstwoprzedmiot wspólny6 / 3
Spożywanie mięsa - historia, religia, etykaprzedmiot wspólny3 / 5
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Zaburzenia rozwojowe u zwierzątprzedmiot wspólny8 / 3
Zachowanie rozrodcze w kształtowaniu populacjiprzedmiot wspólny5 / 2
Zoologiaprzedmiot wspólny
Zwierzęta bezkręgowe wykorzystywane gospodarczoprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta inwazyjne w Polsceprzedmiot wspólny6 / 4
Świat komórkiprzedmiot wspólny5 / 3
Chemia rolna z elementami gleboznawstwaprzedmiot wspólny
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny
Doradztwo rolniczeprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka populacji i metody hodowlaneprzedmiot wspólny
Mechanizacja produkcji zwierzęcej i roślinnejprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcychprzedmiot wspólny
Uprawa roli i roślinprzedmiot wspólny
Uprawa łąk i pastwiskprzedmiot wspólny
Użytkowanie i hodowla koniprzedmiot wspólny
Zwierzęta w badaniach naukowychprzedmiot wspólny
AgroturystykaHodowla koni i jeździectwo12 / 1
Alternatywne metody wykorzystania świńZootechnika13 / 1
Aparat ruchu konia - statyka i dynamikaHodowla koni i jeździectwo14 / 1
Białkowe markery w ocenie zdrowia i wydolności fizycznej koniHodowla koni i jeździectwo13 / 1
Biologiczne podstawy treningu koniHodowla koni i jeździectwo
Biostymulatory w żywieniu zwierzątZootechnika10 / 1
Biostymulatory w żywieniu zwierzątHodowla koni i jeździectwo10 / 1
Biotechnologia w produkcji paszZootechnika11 / 1
Chów i hodowla bydłaZootechnika
Chów i hodowla bydłaHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla drobiuZootechnika
Chów i hodowla drobiuHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla owiec i kózZootechnika
Chów i hodowla owiec i kózHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla trzody chlewnejZootechnika
Chów i hodowla trzody chlewnejHodowla koni i jeździectwo
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyZootechnika10 / 2
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyHodowla koni i jeździectwo10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaZootechnika10 / 3
Dietetyka weterynaryjnaHodowla koni i jeździectwo10 / 3
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejZootechnika
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo
Fermowy chów jeleniowatychZootechnika16 / 1
Fermowy chów jeleniowatychHodowla koni i jeździectwo16 / 1
FutrzarstwoZootechnika15 / 1
FutrzarstwoHodowla koni i jeździectwo15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoZootechnika15 / 2
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoHodowla koni i jeździectwo15 / 2
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaZootechnika
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaHodowla koni i jeździectwo
HipoterapiaHodowla koni i jeździectwo
Hodowla owadów użytkowychZootechnika12 / 1
JajczarstwoZootechnika15 / 3
Komputerowa analiza danych markerowychZootechnika17 / 1
Komputerowa analiza danych markerowychHodowla koni i jeździectwo13 / 2
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejZootechnika17 / 2
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo17 / 1
Koniowate w ogrodach zoologicznychHodowla koni i jeździectwo11 / 1
Markery cytogenetyczne i molekularne w hodowli koniHodowla koni i jeździectwo13 / 3
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątZootechnika14 / 1
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątHodowla koni i jeździectwo14 / 2
Metody klonowania zwierzątZootechnika13 / 2
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościZootechnika14 / 2
MikrobiologiaZootechnika
MikrobiologiaHodowla koni i jeździectwo
Molekularne podstawy żywieniaZootechnika9 / 1
Molekularne podstawy żywieniaHodowla koni i jeździectwo9 / 1
Ochrona zdrowia koniHodowla koni i jeździectwo11 / 2
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichZootechnika17 / 3
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichHodowla koni i jeździectwo17 / 2
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejZootechnika14 / 3
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejHodowla koni i jeździectwo14 / 3
Podstawy informatyki użytkowej w rolnictwie - tworzenie stron wwwZootechnika17 / 4
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątZootechnika16 / 2
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątHodowla koni i jeździectwo16 / 2
Podstawy rekreacji konnejHodowla koni i jeździectwo12 / 2
Podstawy rekreacji konnej i hipoterapiiZootechnika12 / 2
Podstawy rybactwa śródlądowego i stawowegoZootechnika12 / 3
Podstawy żywienia człowiekaZootechnika9 / 2
Prawodawstwo w eksploatacji koniHodowla koni i jeździectwo11 / 3
Procesy fermentacji w konserwacji pasz i produkcji energiiZootechnika11 / 2
Produkty pochodzenia końskiegoHodowla koni i jeździectwo15 / 3
Produkty pszczeleZootechnika15 / 4
Produkty pszczeleHodowla koni i jeździectwo15 / 4
Profilaktyka weterynaryjnaZootechnika14 / 4
Przepisy jeździeckieHodowla koni i jeździectwo17 / 3
Przydomowe przetwórstwo żywnościZootechnika15 / 5
Przydomowe przetwórstwo żywnościHodowla koni i jeździectwo15 / 5
Psychologia zwierzątHodowla koni i jeździectwo12 / 3
Psychologiczne aspekty naturalnych metod szkolenia koniHodowla koni i jeździectwo12 / 4
PszczelnictwoZootechnika
PszczelnictwoHodowla koni i jeździectwo
Rozród wspomagany u koniHodowla koni i jeździectwo14 / 4
Rozród zwierzątZootechnika
Rozród zwierzątHodowla koni i jeździectwo
Techniki w utrzymaniu i żywieniu świńZootechnika11 / 3
Teoria i praktyka jazdy konnejHodowla koni i jeździectwo
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoZootechnika15 / 6
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoHodowla koni i jeździectwo15 / 6
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichHodowla koni i jeździectwo12 / 5
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichZootechnika12 / 4
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychZootechnika
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychHodowla koni i jeździectwo
Wybrane aspekty uzyskiwania zwierząt transgenicznychZootechnika13 / 3
Wybrane choroby koniHodowla koni i jeździectwo14 / 5
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymZootechnika11 / 4
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymHodowla koni i jeździectwo9 / 2
Wykorzystanie zwierząt w służbach mundurowychHodowla koni i jeździectwo11 / 4
Zioła w produkcji zwierzęcejZootechnika10 / 4
Znaczenie i możliwości zastosowania ziół dla koniHodowla koni i jeździectwo10 / 4
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaZootechnika16 / 3
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaHodowla koni i jeździectwo16 / 3
ŁowiectwoZootechnika16 / 4
ŁowiectwoHodowla koni i jeździectwo16 / 4
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoZootechnika
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoHodowla koni i jeździectwo
Żywność funkcjonalnaZootechnika9 / 3
Żywność funkcjonalnaHodowla koni i jeździectwo9 / 3
Żywność wygodnaZootechnika9 / 4
Żywność wygodnaHodowla koni i jeździectwo9 / 4

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Historia zootechnikiprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Krajowe i europejskie prawo pracy i rolneprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Praca dyplomowaprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Praktyka organizacyjno-produkcyjnaprzedmiot wspólny
Anatomia zwierzątprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Zoologiaprzedmiot wspólny
Chemia rolna z elementami gleboznawstwaprzedmiot wspólny
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny
Doradztwo rolniczeprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genetyka populacji i metody hodowlaneprzedmiot wspólny
Mechanizacja produkcji zwierzęcej i roślinnejprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcychprzedmiot wspólny
Uprawa roli i roślinprzedmiot wspólny
Uprawa łąk i pastwiskprzedmiot wspólny
Użytkowanie i hodowla koniprzedmiot wspólny
Zwierzęta w badaniach naukowychprzedmiot wspólny
Biologiczne podstawy treningu koniHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla bydłaZootechnika
Chów i hodowla bydłaHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla drobiuZootechnika
Chów i hodowla drobiuHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla owiec i kózZootechnika
Chów i hodowla owiec i kózHodowla koni i jeździectwo
Chów i hodowla trzody chlewnejZootechnika
Chów i hodowla trzody chlewnejHodowla koni i jeździectwo
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejZootechnika
Ekonomika, organizacja i marketing w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaZootechnika
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaHodowla koni i jeździectwo
HipoterapiaHodowla koni i jeździectwo
MikrobiologiaZootechnika
MikrobiologiaHodowla koni i jeździectwo
PszczelnictwoZootechnika
PszczelnictwoHodowla koni i jeździectwo
Rozród zwierzątZootechnika
Rozród zwierzątHodowla koni i jeździectwo
Teoria i praktyka jazdy konnejHodowla koni i jeździectwo
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychZootechnika
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowychHodowla koni i jeździectwo
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoZootechnika
Żywienie zwierząt i paszoznawstwoHodowla koni i jeździectwo

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek i środowisko, psychologia środowiskaprzedmiot wspólny2 / 1
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny2 / 3
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny2 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny18 / 1
Język francuskiprzedmiot wspólny18 / 2
Język niemieckiprzedmiot wspólny18 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny1 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny1 / 2
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny1 / 3
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny1 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny19 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologiczne metody oceny stanu środowiskaprzedmiot wspólny6 / 1
Ochrona zwierząt dziko żyjących na obszarach zurbanizowanychprzedmiot wspólny6 / 2
Sokolnictwo i jastrzębiarstwoprzedmiot wspólny6 / 3
Zwierzęta inwazyjne w Polsceprzedmiot wspólny6 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chów owadów ozdobnych i egzotycznychprzedmiot wspólny7 / 1
Chów ślimaków w Polsce i na świecieprzedmiot wspólny7 / 2
Pasożytnicze bezkręgowce zwierzątprzedmiot wspólny7 / 3
Zwierzęta bezkręgowe wykorzystywane gospodarczoprzedmiot wspólny7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny4 / 1
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny4 / 2
Organizm kontra ksenobiotykiprzedmiot wspólny4 / 3
Podstawy diagnostyki toksykologicznejprzedmiot wspólny4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Historia drobiarstwaprzedmiot wspólny3 / 1
Historia jeździectwa i użytkowania koniprzedmiot wspólny3 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny3 / 3
Historia pszczelnictwaprzedmiot wspólny3 / 4
Spożywanie mięsa - historia, religia, etykaprzedmiot wspólny3 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metaboliczne sterowanie czynnością organizmuprzedmiot wspólny5 / 1
Zachowanie rozrodcze w kształtowaniu populacjiprzedmiot wspólny5 / 2
Świat komórkiprzedmiot wspólny5 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Parazytologia weterynaryjnaprzedmiot wspólny8 / 1
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny8 / 2
Zaburzenia rozwojowe u zwierzątprzedmiot wspólny8 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
AgroturystykaHodowla koni i jeździectwo12 / 1
Podstawy rekreacji konnejHodowla koni i jeździectwo12 / 2
Psychologia zwierzątHodowla koni i jeździectwo12 / 3
Psychologiczne aspekty naturalnych metod szkolenia koniHodowla koni i jeździectwo12 / 4
Turystyka alternatywna i aktywna na obszarach wiejskichHodowla koni i jeździectwo12 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alternatywne metody wykorzystania świńZootechnika13 / 1
Metody klonowania zwierzątZootechnika13 / 2
Wybrane aspekty uzyskiwania zwierząt transgenicznychZootechnika13 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aparat ruchu konia - statyka i dynamikaHodowla koni i jeździectwo14 / 1
Metody diagnostyczne w monitorowaniu przebiegu procesów rozrodczych zwierzątHodowla koni i jeździectwo14 / 2
Podstawy diagnostyki ultrasonograficznejHodowla koni i jeździectwo14 / 3
Rozród wspomagany u koniHodowla koni i jeździectwo14 / 4
Wybrane choroby koniHodowla koni i jeździectwo14 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Białkowe markery w ocenie zdrowia i wydolności fizycznej koniHodowla koni i jeździectwo13 / 1
Komputerowa analiza danych markerowychHodowla koni i jeździectwo13 / 2
Markery cytogenetyczne i molekularne w hodowli koniHodowla koni i jeździectwo13 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biostymulatory w żywieniu zwierzątZootechnika10 / 1
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyZootechnika10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaZootechnika10 / 3
Zioła w produkcji zwierzęcejZootechnika10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biostymulatory w żywieniu zwierzątHodowla koni i jeździectwo10 / 1
Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyHodowla koni i jeździectwo10 / 2
Dietetyka weterynaryjnaHodowla koni i jeździectwo10 / 3
Znaczenie i możliwości zastosowania ziół dla koniHodowla koni i jeździectwo10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fermowy chów jeleniowatychZootechnika16 / 1
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątZootechnika16 / 2
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaZootechnika16 / 3
ŁowiectwoZootechnika16 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fermowy chów jeleniowatychHodowla koni i jeździectwo16 / 1
Podstawy introdukcji wybranych gatunków zwierzątHodowla koni i jeździectwo16 / 2
Zwierzęta roślinożerne w kształtowaniu środowiskaHodowla koni i jeździectwo16 / 3
ŁowiectwoHodowla koni i jeździectwo16 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
FutrzarstwoZootechnika15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoZootechnika15 / 2
JajczarstwoZootechnika15 / 3
Produkty pszczeleZootechnika15 / 4
Przydomowe przetwórstwo żywnościZootechnika15 / 5
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoZootechnika15 / 6

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
FutrzarstwoHodowla koni i jeździectwo15 / 1
Gospodarka surowcami pochodzenia owczego i koziegoHodowla koni i jeździectwo15 / 2
Produkty pochodzenia końskiegoHodowla koni i jeździectwo15 / 3
Produkty pszczeleHodowla koni i jeździectwo15 / 4
Przydomowe przetwórstwo żywnościHodowla koni i jeździectwo15 / 5
Towaroznawcza ocena produktów pochodzenia roślinnegoHodowla koni i jeździectwo15 / 6

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Komputerowe systemy zarządzania w produkcji zwierzęcejHodowla koni i jeździectwo17 / 1
Organizacja grup producentów zwierząt gospodarskichHodowla koni i jeździectwo17 / 2
Przepisy jeździeckieHodowla koni i jeździectwo17 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Koniowate w ogrodach zoologicznychHodowla koni i jeździectwo11 / 1
Ochrona zdrowia koniHodowla koni i jeździectwo11 / 2
Prawodawstwo w eksploatacji koniHodowla koni i jeździectwo11 / 3
Wykorzystanie zwierząt w służbach mundurowychHodowla koni i jeździectwo11 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Molekularne podstawy żywieniaZootechnika9 / 1
Podstawy żywienia człowiekaZootechnika9 / 2
Żywność funkcjonalnaZootechnika9 / 3
Żywność wygodnaZootechnika9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Molekularne podstawy żywieniaHodowla koni i jeździectwo9 / 1
Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymHodowla koni i jeździectwo9 / 2
Żywność funkcjonalnaHodowla koni i jeździectwo9 / 3
Żywność wygodnaHodowla koni i jeździectwo9 / 4