Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (N1)
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Podstawy zarządzania | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 6 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Entomologia stosowana | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,7 | 0,7 | 18 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,4 | 0,1 | 3 | |||
laboratoria | praktyczne | 0,9 | 0,2 | 6 | |||
Genetyka | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 6 | |||
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Mikrobiologia | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,5 | 0,8 | 18 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 0,4 | 9 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 9 | |||
Projektowanie winnic | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,8 | 18 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,3 | 0,5 | 12 | |||
laboratoria | praktyczne | 0,7 | 0,2 | 6 | |||
Uprawa winorośli 1 | zaliczenie | 3,0 | zajęcia terenowe | praktyczne | 1,7 | 0,5 | 12 |
wykłady | audytoryjne | 0,9 | 0,2 | 6 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,4 | 0,1 | 3 |