Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (N1)
specjalność: Pielęgniarstwo zwierząt
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 18 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Fizjologia zwierząt | egzamin | 7,0 | laboratoria | praktyczne | 4,0 | 1,1 | 25 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,5 | 12 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Genetyka populacji i metody hodowlane | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,2 | 0,8 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 0,8 | 0,3 | 5 | |||
Uprawa roli i roślin | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 6 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 81 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 82 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Mikrobiologia | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,7 | 15 | |||
Podstawy prawne obowiązujące właścicieli zwierząt | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 |
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 |