Szkoła Doktorska - ZUT Doctoral School
specjalność: CHEMICAL ENGINEERING BLOCK
Sylabus przedmiotu Biotechnology yesterday, today and tommorow:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | ZUT Doctoral School | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | |
Stopnień naukowy absolwenta | doktor | ||
Obszary studiów | charakterystyki PRK | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Biotechnology yesterday, today and tommorow | ||
Specjalność | ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES BLOCK | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Mikrobiologii i Biotechnologii | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Karol Fijałkowski <karol.fijalkowski@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 0,5 | ECTS (formy) | 0,5 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | 7 | Grupa obieralna | 1 |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Knowledge of the basics of engineering and technical sciences as well as exact and natural sciences |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Familiarizing PhD students with the practical and research aspects of various biotechnological techniques in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection (particular attention will be paid to the benefits of using biotechnological methods) |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | Areas of traditional and modern biotechnology | 2 |
T-W-2 | Applications of traditional and modern biotechnology (in industrial production, agriculture, medicine and environmental protection) | 2 |
T-W-3 | Successes of traditional and modern biotechnology and the development of Polish biotechnology | 2 |
T-W-4 | Public perception of traditional and modern biotechnology – myths and facts | 2 |
8 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Participation in classes | 8 |
A-W-2 | Consultations | 2 |
A-W-3 | Independent study of the literature on the subject | 2 |
A-W-4 | Preparation for passing lectures | 2 |
14 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Informative lectures supported by multimedia presentations |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Ongoing monitoring of preparation and correctness of work during classes |
S-2 | Ocena podsumowująca: Assessment in the written form of the lecture part |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
ISDE_4-_IP05.1_W01 Knows and understands the benefits and risks of using biotechnological methods in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | ISDE_4-_W02, ISDE_4-_W03 | — | C-1 | T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4 | M-1 | S-2 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
ISDE_4-_IP05.1_K01 The PhD student understands the need for rational use of biotechnological techniques in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | ISDE_4-_K01, ISDE_4-_K02 | — | C-1 | T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4 | M-1 | S-2 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
ISDE_4-_IP05.1_W01 Knows and understands the benefits and risks of using biotechnological methods in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | 2,0 | |
3,0 | The PhD student has basic knowledge related to the practical and research aspects of biotechnological techniques in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
ISDE_4-_IP05.1_K01 The PhD student understands the need for rational use of biotechnological techniques in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | 2,0 | |
3,0 | The PhD student has a basic understanding of the benefits and threats arising from the use of biotechnological methods in various areas, including the agri-food industry, medicine and environmental protection | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Gary Walsh, Pharmaceutical Biotechnology: Concepts and Applications, Wiley, 2013
- Oliver Kayser, Heribert Warzecha, Pharmaceutical Biotechnology: Drug Discovery and Clinical Applications, Wiley, 2012
- Richard H. Baltz, Arnold L. Demain, Julian E. Devies, Manual of Industrial Microbiology and Biotechnology, American Society for Microbiology Press, 2010