Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)
Sylabus przedmiotu AQUATOURISM:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | AQUATOURISM | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Zakład Akwakultury | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Katarzyna Stepanowska <Katarzyna.Stepanowska@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 6,0 | ECTS (formy) | 6,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Hydrobiology; Oceanography; Fish Systematics; Fish Biology |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | To provide students with basic courses of diving, to summarize information from a range of sources and to engage the students’ interest in the presented topics. |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
T-L-1 | DIVER. Elements of human physiology. Buoyancy control. Diving accidents. First aid. Safety rules. DIVING EQUIPMENT. Masks, fins, snorkels. Regulators, jackets, suits (dry, winter, summer). Instruments (regulator, computer, watch, compass). WATER ENVIRONMENT. DIVING TECHNICS. Snorkelling, diving, using of decompression tables. Organization of diving in open water areas. Selected dive sites in the Word. DIVING IN FISHERIES. Divers in the aquaculture. The underwater monitoring. | 30 |
30 | ||
wykłady | ||
T-W-1 | DIVER. Elements of human physiology. Buoyancy control. Diving accidents. First aid. Safety rules. DIVING EQUIPMENT. Masks, fins, snorkels. Regulators, jackets, suits (dry, winter, summer). Instruments (regulator, computer, watch, compass). WATER ENVIRONMENT. DIVING TECHNICS. Snorkelling, diving, using of decompression tables. Organization of diving in open water areas. Selected dive sites in the Word. DIVING IN FISHERIES. Divers in the aquaculture. The underwater monitoring. | 30 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
A-L-1 | Participation in classes | 30 |
A-L-2 | Self-study | 15 |
A-L-3 | Preparation for classes | 30 |
75 | ||
wykłady | ||
A-W-1 | Lectures | 30 |
A-W-2 | Self-study | 15 |
A-W-3 | Study of the literature | 30 |
75 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lecture and Laboratory |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Grade |
S-2 | Ocena podsumowująca: Grade |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_W01 DIVER. Elements of human physiology. Buoyancy control. Diving accidents. First aid. Safety rules. DIVING EQUIPMENT. Masks, fins, snorkels. Regulators, jackets, suits (dry, winter, summer). Instruments (regulator, computer, watch, compass). WATER ENVIRONMENT. DIVING TECHNICS. Snorkelling, diving, using of decompression tables. Organization of diving in open water areas. Selected dive sites in the Word. DIVING IN FISHERIES. Divers in the aquaculture. The underwater monitoring. | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_U01 Student can organize aquatic activity (e.g. plan of diving). | — | — | C-1 | T-L-1 | M-1 | S-1 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_K01 Student has the ability to sustainable underwater activity. | — | — | C-1 | T-L-1 | M-1 | S-1 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_W01 DIVER. Elements of human physiology. Buoyancy control. Diving accidents. First aid. Safety rules. DIVING EQUIPMENT. Masks, fins, snorkels. Regulators, jackets, suits (dry, winter, summer). Instruments (regulator, computer, watch, compass). WATER ENVIRONMENT. DIVING TECHNICS. Snorkelling, diving, using of decompression tables. Organization of diving in open water areas. Selected dive sites in the Word. DIVING IN FISHERIES. Divers in the aquaculture. The underwater monitoring. | 2,0 | |
3,0 | Basic knowledge about human physiology, diving equipment, aquatic environment and underwater monitoring. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_U01 Student can organize aquatic activity (e.g. plan of diving). | 2,0 | |
3,0 | Student can organize aquatic activity (e.g. plan of diving). Student can analyze underwater data (photos, movie) and work at the team. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WNoZiR_1-_null_K01 Student has the ability to sustainable underwater activity. | 2,0 | |
3,0 | Student knows the role of diving and underwater activity in fisheries and aquaculture. | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- http://www.cmas.org/, 2015
- http://www.padi.com/Scuba-Diving/, 2015