Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne0,60,615
wykładyaudytoryjne1,41,330
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Surowce rybnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Technologia mięsaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,945
laboratoriapraktyczne3,01,845
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,330

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6204
laboratoriapraktyczne1,00,7154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6154
wykładyaudytoryjne1,00,8204
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6154
wykładyaudytoryjne1,00,8204
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6204
laboratoriapraktyczne1,00,7154