Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,530

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Parazytologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,00,515
Podstawy fizjologii żywieniaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,530
wykładyaudytoryjne4,01,545
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,515
laboratoriapraktyczne2,01,330
Przetwórstwo ryb i owoców morzaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,145
wykładyaudytoryjne2,01,545

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02