Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia rybna
Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Systemy informatyczne w technologii żywności | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Prawo żywnościowe | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 | |||
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok) | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Zarządzanie jakością żywności | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Wybrane działy w technologii produktów rybnych | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,5 | 40 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | |||
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | |||
Wybrane działy w technologii żywności | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,5 | 40 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 20 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |