Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności
Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Zarządzanie i marketing | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 18 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Statystyka stosowana | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznych | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 12 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | |||
Molekularne metody oceny surowców i produktów żywnościowych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 12 | |||
Nowiny żywieniowo - dietetyczne | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 12 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | |||
Wybrane działy w technologii przetwórstw ryb i owoców morza | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 9 |