Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Anatomia i histologia układu pokarmowego psów | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 2 |
Biosurowce w żywieniu psów | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 10 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 2 |
Dieta BARF i jej modyfikacje | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,1 | 14 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,1 | 14 | 3 |
Dietetyka weterynaryjna | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 10 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 3 |
Diety domowe | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 3 |
Fizjoprofilaktyka psów | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 8 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
Genetyka zaburzeń metabolicznych psów | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 6 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 14 | 2 |
Komercyjne karmy gotowe | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,1 | 14 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,1 | 14 | 3 |
Konserwacja i przechowywanie surowców zwierzęcych | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 3 |
Niedobory mineralne i witaminowe | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 4 |
Nutrigenomika i farmakogenomika psów | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
Nutriproteomika i podstawy metabolomiki | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 4 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
Ocena i wykorzystanie surowców zwierzęcych | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 6 | 2 |
Prewencja i fagoterapia chorób infekcyjnych psów | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 8 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 3 |
Pro- i prebiotyki w diecie psów | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 4 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 3 |
Programy do układania dawek pokarmowych | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,4 | 10 | 3 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 3,0 | seminaria dyplomowe | audytoryjne | 2,0 | 1,4 | 12 | 3 |
seminaria dyplomowe | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 12 | 4 |
Surowce roślinne w profilaktyce i terapii | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 12 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 12 | 4 |
Systemy zarzadzania jakością ze szczególnym uwzględnieniem żywności | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 4 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
Terapia chorób zakaźnych psów | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 4 |
Warunki utrzymania i żywienie a jakość okrywy włosowej psów | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
Wybrane zaburzenia systemu pokarmowego i przemiany materii psów | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 14 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 14 | 2 |
Wymagania sanitarno-weterynaryjne w zakresie karm dla psów | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 2 |
Zanieczyszczenia chemiczne karm dla psów | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 4 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 3 |
Żywienie a behawior psów | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 | 4 |
Żywieniowe uwarunkowania procesów rozrodczych psów | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 6 | 4 |