Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,38
Inżynieria enzymowazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,35
projektypraktyczne1,00,35
wykładyaudytoryjne1,00,38
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,38
laboratoriapraktyczne0,50,35
Praca dyplomowazaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,010,00
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiizaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,35
wykładyaudytoryjne0,50,35

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Markery genetyczne jakości żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,584
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,574
2 Selekcja zwierząt wspomagana markerami, a jakość pozyskiwanych produktówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,584
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,774
3 Zasady uwalniania GMO do środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,474
wykładyaudytoryjne1,00,484