Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumprzedmiot wspólny
Bioetykaprzedmiot wspólny1 / 1
Etyka biznesuprzedmiot wspólny1 / 2
Etyka zawodowaprzedmiot wspólny1 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społeczna i techniki negocjacjiprzedmiot wspólny1 / 4
Lobbing w życiu publicznymprzedmiot wspólny1 / 5
Ochrona własności przemysłowejprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Socjologia społeczeństwa informacyjnegoprzedmiot wspólny1 / 6
Bioinformatykaprzedmiot wspólny
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiiprzedmiot wspólny
Planowanie i analiza eksperymentuprzedmiot wspólny
Seminarium magisterskieprzedmiot wspólny
Badanie biozgodności nanomateriałówBioinżynieria9 / 1
Bioinżynieria w produkcji zwierzęcejBioinżynieria
Bioinżynieria w produkcji żywnościBioinżynieria
Bioinżynieria środowiskowaBioinżynieria
Biologia nowotworówBioinżynieria7 / 1
Biologiczna ocena żywnościBioinżynieria5 / 1
Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościBioinżynieria6 / 1
Biotechnologia w kosmetologiiBioinżynieria7 / 2
Biotechnologiczne podstawy ksenotransplantacjiBioinżynieria7 / 3
Cytogenetyka i inżynieria chromosomowaBioinżynieria
Diagnostyka mikrobiologicznaBioinżynieria3 / 1
Diagnostyka molekularna roślin uprawnychBioinżynieria8 / 1
Diagnostyka parazytologicznaBioinżynieria3 / 2
Enzymatyczna modyfikacja żywnościBioinżynieria6 / 2
Enzymes in food product modificationBioinżynieria6 / 3
Filogenetyka molekularnaBioinżynieria8 / 2
Genomika i transkryptomikaBioinżynieria
Higiena i toksykologia żywnościBioinżynieria4 / 1
Inżynieria enzymowaBioinżynieria
Inżynieria w rozrodzie zwierzątBioinżynieria
Ksenobiotyki w żywnościBioinżynieria4 / 2
Markery genetyczne jakości żywnościBioinżynieria5 / 2
Metody biotechnologiczne w produkcji energiiBioinżynieria
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBioinżynieria3 / 3
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościBioinżynieria5 / 3
Mikrobiologia żywnościBioinżynieria6 / 4
Molekularne podstawy ewolucjiBioinżynieria8 / 3
Monitoring of transgenic cropsBioinżynieria8 / 4
NanobioinżynieriaBioinżynieria
NanobiomateriałyBioinżynieria9 / 2
Opakowania i systemy pakująceBioinżynieria6 / 5
Podstawy współczesnej mikroskopiiBioinżynieria
Praca dyplomowaBioinżynieria
ProteomikaBioinżynieria
Reaktywne formy tlenu i antyoksydantyBioinżynieria7 / 4
Selekcja zwierząt wspomagana markerami a jakość pozyskiwanych produktówBioinżynieria5 / 4
Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuBioinżynieria4 / 3
Spektrometria masBioinżynieria3 / 4
Substancje niepożądane w paszach i żywnościBioinżynieria4 / 4
Synteza i właściwości nanostrukturBioinżynieria9 / 3
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiiBioinżynieria
Toksykologia nanomateriałówBioinżynieria9 / 4
Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiiBioinżynieria4 / 5
Wykorzystanie hodowli komórkowych w medycynie regeneracyjnejBioinżynieria7 / 5
Zastosowanie metod biotechnologii w ochronie zasobów genowych i ochronie roślinBioinżynieria8 / 5

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumprzedmiot wspólny
Bioetykaprzedmiot wspólny1 / 1
Etyka biznesuprzedmiot wspólny1 / 2
Etyka zawodowaprzedmiot wspólny1 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społeczna i techniki negocjacjiprzedmiot wspólny1 / 4
Lobbing w życiu publicznymprzedmiot wspólny1 / 5
Ochrona własności przemysłowejprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Socjologia społeczeństwa informacyjnegoprzedmiot wspólny1 / 6
Bioinformatykaprzedmiot wspólny
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiiprzedmiot wspólny
Planowanie i analiza eksperymentuprzedmiot wspólny
Seminarium magisterskieprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Bioinżynieria

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Badanie biozgodności nanomateriałówBioinżynieria9 / 1
Bioinżynieria w produkcji zwierzęcejBioinżynieria
Bioinżynieria w produkcji żywnościBioinżynieria
Bioinżynieria środowiskowaBioinżynieria
Biologia nowotworówBioinżynieria7 / 1
Biologiczna ocena żywnościBioinżynieria5 / 1
Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościBioinżynieria6 / 1
Biotechnologia w kosmetologiiBioinżynieria7 / 2
Biotechnologiczne podstawy ksenotransplantacjiBioinżynieria7 / 3
Cytogenetyka i inżynieria chromosomowaBioinżynieria
Diagnostyka mikrobiologicznaBioinżynieria3 / 1
Diagnostyka molekularna roślin uprawnychBioinżynieria8 / 1
Diagnostyka parazytologicznaBioinżynieria3 / 2
Enzymatyczna modyfikacja żywnościBioinżynieria6 / 2
Enzymes in food product modificationBioinżynieria6 / 3
Filogenetyka molekularnaBioinżynieria8 / 2
Genomika i transkryptomikaBioinżynieria
Higiena i toksykologia żywnościBioinżynieria4 / 1
Inżynieria enzymowaBioinżynieria
Inżynieria w rozrodzie zwierzątBioinżynieria
Ksenobiotyki w żywnościBioinżynieria4 / 2
Markery genetyczne jakości żywnościBioinżynieria5 / 2
Metody biotechnologiczne w produkcji energiiBioinżynieria
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBioinżynieria3 / 3
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościBioinżynieria5 / 3
Mikrobiologia żywnościBioinżynieria6 / 4
Molekularne podstawy ewolucjiBioinżynieria8 / 3
Monitoring of transgenic cropsBioinżynieria8 / 4
NanobioinżynieriaBioinżynieria
NanobiomateriałyBioinżynieria9 / 2
Opakowania i systemy pakująceBioinżynieria6 / 5
Podstawy współczesnej mikroskopiiBioinżynieria
Praca dyplomowaBioinżynieria
ProteomikaBioinżynieria
Reaktywne formy tlenu i antyoksydantyBioinżynieria7 / 4
Selekcja zwierząt wspomagana markerami a jakość pozyskiwanych produktówBioinżynieria5 / 4
Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuBioinżynieria4 / 3
Spektrometria masBioinżynieria3 / 4
Substancje niepożądane w paszach i żywnościBioinżynieria4 / 4
Synteza i właściwości nanostrukturBioinżynieria9 / 3
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiiBioinżynieria
Toksykologia nanomateriałówBioinżynieria9 / 4
Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiiBioinżynieria4 / 5
Wykorzystanie hodowli komórkowych w medycynie regeneracyjnejBioinżynieria7 / 5
Zastosowanie metod biotechnologii w ochronie zasobów genowych i ochronie roślinBioinżynieria8 / 5

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumprzedmiot wspólny
Bioetykaprzedmiot wspólny1 / 1
Etyka biznesuprzedmiot wspólny1 / 2
Etyka zawodowaprzedmiot wspólny1 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społeczna i techniki negocjacjiprzedmiot wspólny1 / 4
Lobbing w życiu publicznymprzedmiot wspólny1 / 5
Ochrona własności przemysłowejprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Socjologia społeczeństwa informacyjnegoprzedmiot wspólny1 / 6
Bioinformatykaprzedmiot wspólny
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiiprzedmiot wspólny
Planowanie i analiza eksperymentuprzedmiot wspólny
Seminarium magisterskieprzedmiot wspólny
Badanie biozgodności nanomateriałówBioinżynieria9 / 1
Bioinżynieria w produkcji zwierzęcejBioinżynieria
Bioinżynieria w produkcji żywnościBioinżynieria
Bioinżynieria środowiskowaBioinżynieria
Biologia nowotworówBioinżynieria7 / 1
Biologiczna ocena żywnościBioinżynieria5 / 1
Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościBioinżynieria6 / 1
Biotechnologia w kosmetologiiBioinżynieria7 / 2
Biotechnologiczne podstawy ksenotransplantacjiBioinżynieria7 / 3
Cytogenetyka i inżynieria chromosomowaBioinżynieria
Diagnostyka mikrobiologicznaBioinżynieria3 / 1
Diagnostyka molekularna roślin uprawnychBioinżynieria8 / 1
Diagnostyka parazytologicznaBioinżynieria3 / 2
Enzymatyczna modyfikacja żywnościBioinżynieria6 / 2
Enzymes in food product modificationBioinżynieria6 / 3
Filogenetyka molekularnaBioinżynieria8 / 2
Genomika i transkryptomikaBioinżynieria
Higiena i toksykologia żywnościBioinżynieria4 / 1
Inżynieria enzymowaBioinżynieria
Inżynieria w rozrodzie zwierzątBioinżynieria
Ksenobiotyki w żywnościBioinżynieria4 / 2
Markery genetyczne jakości żywnościBioinżynieria5 / 2
Metody biotechnologiczne w produkcji energiiBioinżynieria
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBioinżynieria3 / 3
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościBioinżynieria5 / 3
Mikrobiologia żywnościBioinżynieria6 / 4
Molekularne podstawy ewolucjiBioinżynieria8 / 3
Monitoring of transgenic cropsBioinżynieria8 / 4
NanobioinżynieriaBioinżynieria
NanobiomateriałyBioinżynieria9 / 2
Opakowania i systemy pakująceBioinżynieria6 / 5
Podstawy współczesnej mikroskopiiBioinżynieria
Praca dyplomowaBioinżynieria
ProteomikaBioinżynieria
Reaktywne formy tlenu i antyoksydantyBioinżynieria7 / 4
Selekcja zwierząt wspomagana markerami a jakość pozyskiwanych produktówBioinżynieria5 / 4
Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuBioinżynieria4 / 3
Spektrometria masBioinżynieria3 / 4
Substancje niepożądane w paszach i żywnościBioinżynieria4 / 4
Synteza i właściwości nanostrukturBioinżynieria9 / 3
Systemy zarządzania jakością w biotechnologiiBioinżynieria
Toksykologia nanomateriałówBioinżynieria9 / 4
Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiiBioinżynieria4 / 5
Wykorzystanie hodowli komórkowych w medycynie regeneracyjnejBioinżynieria7 / 5
Zastosowanie metod biotechnologii w ochronie zasobów genowych i ochronie roślinBioinżynieria8 / 5

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioetykaprzedmiot wspólny1 / 1
Etyka biznesuprzedmiot wspólny1 / 2
Etyka zawodowaprzedmiot wspólny1 / 3
Komunikacja społeczna i techniki negocjacjiprzedmiot wspólny1 / 4
Lobbing w życiu publicznymprzedmiot wspólny1 / 5
Socjologia społeczeństwa informacyjnegoprzedmiot wspólny1 / 6

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Badanie biozgodności nanomateriałówBioinżynieria9 / 1
NanobiomateriałyBioinżynieria9 / 2
Synteza i właściwości nanostrukturBioinżynieria9 / 3
Toksykologia nanomateriałówBioinżynieria9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia nowotworówBioinżynieria7 / 1
Biotechnologia w kosmetologiiBioinżynieria7 / 2
Biotechnologiczne podstawy ksenotransplantacjiBioinżynieria7 / 3
Reaktywne formy tlenu i antyoksydantyBioinżynieria7 / 4
Wykorzystanie hodowli komórkowych w medycynie regeneracyjnejBioinżynieria7 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościBioinżynieria6 / 1
Enzymatyczna modyfikacja żywnościBioinżynieria6 / 2
Enzymes in food product modificationBioinżynieria6 / 3
Mikrobiologia żywnościBioinżynieria6 / 4
Opakowania i systemy pakująceBioinżynieria6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Diagnostyka mikrobiologicznaBioinżynieria3 / 1
Diagnostyka parazytologicznaBioinżynieria3 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceBioinżynieria3 / 3
Spektrometria masBioinżynieria3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4