Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,518

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowiaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,59
Wybrane działy w technologii żywności (blok)egzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne2,00,518

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,01,0202
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne3,01,0202

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,5272