Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ampelografiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne1,00,35
zajęcia terenowepraktyczne0,80,36
wykładyaudytoryjne1,20,812
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,713
Fitopatologiaegzamin4,0zajęcia terenowepraktyczne0,50,36
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,83
laboratoriapraktyczne1,00,73
wykładyaudytoryjne1,51,015
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,79
laboratoriapraktyczne1,00,69
Technologia produkcji wina 1zaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,23
wykładyaudytoryjne1,00,89
laboratoriapraktyczne0,60,36
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2zaliczenie3,0laboratoriapraktyczne0,50,22
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,810
zajęcia terenowepraktyczne0,50,23
wykładyaudytoryjne1,00,812
Uprawa winorośli 2egzamin3,0laboratoriapraktyczne0,70,22
wykładyaudytoryjne1,00,86
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,54
zajęcia terenowepraktyczne0,50,36

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,03,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,03,0405

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystaniezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,51,0125
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,235
2 Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,51,2125
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,335

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemia spożywczazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,795
2 Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,795