Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S2)
specjalność: Produkcja owoców, warzyw i ziół

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Kształtowanie krajobrazu i ochrona przyrodyzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,310
wykładyaudytoryjne0,50,510

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów ogrodniczychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,515
wykładyaudytoryjne0,50,515
Florystykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,00,515
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie20,0praca dyplomowaaudytoryjne20,00,00
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,00,720

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biologia nasionzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,310
wykładyaudytoryjne1,01,010
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Socjologia przestrzenizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Etyka zawodowazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kwiaty jadalnezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,5153
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5153
2 Znaczenie produktów ogrodniczych w zdrowym odżywianiuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,5153
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5153