Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin5,0wykładyaudytoryjne2,02,030
laboratoriapraktyczne3,03,045

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria genetyczna w przetwórstwie żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
wykładyaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne1,00,510
Wybrane działy w technologii mięsa i drobiuegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030
Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,00,530

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0302
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0302

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo żywnościowezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,5152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5302
2 Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5302
wykładyaudytoryjne1,00,5152