Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,030
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,00,015
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,045

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,030
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria procesowaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Ogólna technologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0452
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0452
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0452
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0452

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152