Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,030
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Surowce rybnezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Technologia mięsaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne4,02,045
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154