Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia nieorganicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy zarządzaniazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,015
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Toksykologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ergonomia pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
2 Higiena pracyzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne2,01,0151

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Techniki informacyjne z elementami statystykizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,02,0451
2 Technologie informacyjnezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,02,0451