Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności
Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 |
Zarządzanie i marketing | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Statystyka stosowana | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Higiena w przemyśle spożywczym | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | |||
laboratoria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | |||
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczym | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 |
Mikrobiologia przetwórstwa żywności | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznej (blok) | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznych | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 | |||
Molekularne metody oceny surowców i produktów żywnościowych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 | |||
Nowiny żywieniowo - dietetyczne | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 | |||
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Wybrane działy w technologii przetwórstw ryb i owoców morza | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 15 |