Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Statystykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena i toksykologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,02,030
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowegozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Bezpieczeństwo w żywności a globalizacjazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151