Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratorium | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 1 |
Bioinformatyka | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,3 | 0,3 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,7 | 0,2 | 15 | 1 | |||
Biologiczne metody oceny stanu środowiska | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 7 | 1 | |||
Biotechnologia w produkcji pasz | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,3 | 0,3 | 5 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,7 | 0,3 | 8 | 3 | |||
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologii | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 18 | 1 |
Genomika i transkryptomika | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | 2 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 2 | |||
Inżynieria enzymowa | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 3 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 5 | 3 | |||
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierząt | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 10 | 2 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 2 | |||
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmu | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,4 | 13 | 3 |
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiska | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,7 | 0,4 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,3 | 0,3 | 5 | 1 | |||
Mikrobiologia żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,4 | 7 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 0,4 | 8 | 2 | |||
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywności | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 8 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 5 | 1 | |||
Planowanie i analiza eksperymentu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | 1 | |||
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 1 |
Podstawy współczesnej mikroskopii | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 10 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 10 | 1 | |||
Praca dyplomowa | zaliczenie | 20,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 20,0 | 10,0 | 0 | 3 |
Procedury ochrony własności intelektualnej i przemysłowej w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 1 |
Proteomika | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 0,4 | 5 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,3 | 8 | 2 | |||
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 3,0 | seminaria | audytoryjne | 3,0 | 0,5 | 15 | 2 |
Systemy zarządzania jakością w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 5 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 5 | 3 | |||
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energii | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 2 |