Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (S2)
specjalność: Eksploatacja biologicznych zasobów wód
Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | egzamin | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biologiczne podstawy rybactwa | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Choroby organizmów wodnych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Genetyka i selekcja ryb | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Rybactwo na terenach chronionych i rekreacyjne zagospodarowanie wód | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Systematyka ryb użytkowych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie bhp i przeciwpożarowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |